"STANJE U ŽELJEZNIČKOM PREVOZU SVE GORE"

Radovanić: U saobraćaj se puštaju neispravni vozovi, u kojima ne rade ni vrata na vagonu

On ukazuje da je "sramotno što se građani u 2018. godini u vozovima na našim prugama voze u takvim vozovima i razlog za tako nešto vidi u neracionalnom, politikantskom i pljačkačkom upravljanju tom državnom firmom decenijama unazad"
196 pregleda 3 komentar(a)
Mileta Radovanić, Foto: URA
Mileta Radovanić, Foto: URA
Ažurirano: 29.01.2019. 10:13h

Generalni sekretar Građanskog pokreta URA, Mileta Radovanić kazao je danas da je stanje u Željezničkom prevozu i sa voznim sredstvima "sve gore o čemu svjedoče slike koje su nam poslali građani, iz vozova koji se ovih dana nepropisno puštaju u saobraćaj."

On kaže da se na relaciji Podgorica-Bar, u terminu voza koji saobraća poslije radnog vremena većeg dijela putnika koji koriste usluge Željezničkog prevoza, u saobraćaj puštaju neispravni vozovi i time narušava bezbjednost putnika.

"Pritom u terminu u kojem je najveća brojnost putnika u željezničkom saobraćaju šalje se jedna vozna kompozicija (vagon) koji ne zadovoljava ni osnovne tehničke uslove. U vagonu, najbanalnije, ne funkcionišu ni vrata, i takav se pušta u saobraćaj. Osim toga vagon prokišnjava i u potpunosti je neuslovan za puštanje u saobraćaj“, navodi Radovanić.

On ukazuje da je "sramotno što se građani u 2018. godini u vozovima na našim prugama voze u takvim vozovima i razlog za tako nešto vidi u neracionalnom, politikantskom i pljačkačkom upravljanju tom državnom firmom decenijama unazad."

"Pitam pomoćnika ministra Bankovića jesu li ovo rezultati strogih procedura i standarda po kojima se radi kako je nedavno izjavio? Da li osjeća stid što sebe naziva pomoćnikom ministra ovakvog saobraćaja? Koja ja bila svrha formiranja dva preduzeća od nekadašnje Željeznice Crne Gore? Da li je osnivanje ŽICG trebalo da bude garant poboljšanja stanja infrastrukture u željezničkom saobraćaju? Ili je cilj njegovog formiranja bio da bi samo imali još jednog partijskog direktora državnog preduzeća, još više upravnih odbora, odbora direktora, još više službenih automobila, putovanja, dnevnica dok se građani voze u vagonima koji prokišnjavaju?“, stoji u saopštenju generalnog sekretara URA.

Radovanić ukazuje i da će umjesto da snosi odgovornost, menadžment Željeznice izgovor naći u radnicima ili nečem trećem.

„Osim toga vozovi konstantno kasne zbog čega imamo pad broja putnika. Međutim, upravljačka struktura ŽICG se ponaša kao da su putnicu tu zbog njih umjesto da sebe vide kao servis putnika. Oni bi trebalo da budu konstantno na usluzi putnicima“, zaključuje Radovanić.