Podgorica: Vožnja će danas biti besplatna ovom rutom

Pejović saopštio da su odlučili da voze besplatno kako bi se građani što prije upoznali sa novom gradskom linijom, ali i u cilju promocije
217 pregleda 1 komentar(a)
gradski autobus, Foto: Boris Pejović
gradski autobus, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 02.11.2015. 06:19h

Na novoj probnoj gradskoj liniji L -14, danas, kada počinju da saobraćaju autobusi, prevoz će biti besplatan.

Izvršni direktor i vlasnik „Montenegro prevoza Pejović“ Danilo Pejović, saopštio je da su odlučili da voze besplatno kako bi se građani što prije upoznali sa novom gradskom linijom, ali i u cilju promocije.

Autobusi na probnoj gradskoj liniji će se kretati trasom Autobuska stanica (naspram glavnog ulaza), Ulica Oktobarske revolucije, Ulicom kralja Nikole, Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog, Moskovskom, Bulevarom revolucije, Union bridgeom, Ulicom 8. marta, preko Krivog mosta, Ulicom Dr Vukašina Markovića, Marka Radovića, Arsenija Boljevića, preko mosta na Morači, Nikšićkom ulicom, Branka Deletića, Ličkom, Kosmajskom, Rusa Radulovića (prema Ulici vinogradskoj).

Iz PG biroa je saopšteno da je trasa u povratku na jednom dijelu Mjesne zajednice „1. maj“ pretvorena u kružnu liniju: Ulica Rusa Radulovića (prema „Radoje Dakiću“), Ulica lička ( do Ulice Branka Deletića), odakle će se autobusi kretati postojećom trasom.

„Stajališta su kod Autobuske stanice (naspram glavnog ulaza), Oktobarske revolucije I (EI Niš), Oktobarske revolucije II (Vojna zgrada), Ulici kralja Nikole (TC Nikić), Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog (poslije Ulice Svetozara Markovića), zgrade Vektra, Pobjede, Ulici 8. marta, Dr Vukašina Markovića (Benetonke), Marka Radovića (br. 14), Arsenija Boljevića kod pumpe "CMC", Auto servisa Boljević i mosta na Morači, Nikšićkom ulicom pored "Radoje Dakića", Branka Deletića kod otpada "Feniks M", na broju 19), Ličkom kod "O.L.D." marketa i groblja, Kosmajskom kod "Sindarela commerc" i prije raskrsnice sa Ulicom Rusa Radulovića, Ulicom Rusa Radulovića, gdje je i okretište- kod A stuba prema Vinogradskoj ulici", saopštili su iz PG biroa. Autobusi će saobraćati od 5.30 do 22.30 časova radnima danima na svakih pola sata, a vikendom, praznicima i za vrijeme đačkih raspusta na sat. Red vožnje važi do 31. decembra.

Bonus video: