Hasnija Simonović ponovo izabrana za predsjednicu Udruženja sudija

Shodno Statutu USCG, članovi stalnih organa Udruženja biraju se na period od četiri godine i tokom tog mandata uživaju prava i odgovaraju za obaveze koje su bliže određena Statutom
83 pregleda 0 komentar(a)
Vrhovni sud, Foto: Screenshot (YouTube)
Vrhovni sud, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 28.10.2015. 15:35h

Hasnija Simonović, sudija Vrhovnog suda Crne Gore ponovo je izabrana za predsjednicu Udruženja sudija Crne Gore.

Njen reizbor jednoglasno je potvrđen glasovima delagata Skupštine Udruženja sudija Crne Gore na današnjoj sjednici. Tom odlukom sudija Simonović će vršiti funkciju Predsjednice USCG u naredne četiri godine.

Na istoj sjednici za sekretara USCG je imenovan Amir Đokaj, predsjednik Osnovnog suda u Ulcinju, dok je za predsjednika Izvršnog odbora izabran Zoran Radović, predsjednik Osnovnog suda u Podgorici. Verifikovani su i mandati novih delegata Skupštine USCG, koji će u narednih četiri godine predstavljati sve crnogorske sudove u najvišem organu Udruženja. Svi izbori i reizbori bili su jednoglasni.

Shodno Statutu USCG, članovi stalnih organa Udruženja biraju se na period od četiri godine i tokom tog mandata uživaju prava i odgovaraju za obaveze koje su bliže određena Statutom.

Obnovljeno i novo članstvo USCG nastaviće sa sprovođenjem aktivnosti koje podrazumijevaju uspostavljanje nezavisnog, samostalnog, stručnog, efikasnog i odgovornog sudstva, afirmacija prava kao struke, unapređenje propisa, jačanje ugleda, profesionalne etike i dostojanstva sudija i uspostavljenje materijalne i društvene sigurnosti sudijskog poziva. Nastavićemo sa realizacijom onih aktivnosti koje će doprinijeti ostvarenju pomenutih ciljeva, a kroz sprovođenje sadašnjih i budućih aktivnosti učvrstiti svoju poziciju promotera i zaštitnika sudijske funkcije i pravosuđa uopšte, navodi se u saopštenju Udruženja sudija.

Bonus video: