Novosel predvodi kolo sa gotovo 1.600 eura

Gradonačelnika Novosela (DPS) po visini zarade prati predsjednik Skupštine Krsto Bošković (SDP), sa 1.445 eura
92 pregleda 0 komentar(a)
Tivat, Foto: Anton Marković
Tivat, Foto: Anton Marković
Ažurirano: 27.10.2015. 21:03h

Lokalni funkcioneri u Tivtu i čelnici javnih preduzeća i ustanova u prosjeku su bolje plaćeni od kolega iz drugih opština.

Prema podacima Komisije za utvrđivanje konflikta interesa, gradonačelnik Ivan Novosel (DPS), sa mjesečnom zaradom od 1.585 eura, najplaćeniji je gradonačelnik u Crnoj Gori.

Pored plate, Novosel mjesečno prima i 240 eura naknade za članstvo u Bordu direktora preduzeća “Aerodromi Crne Gore“.

Predsjednik Skupštine Opštine Tivat Krsto Bošković (SDP) ima platu od 1.445 eura.

Administratorka Opštine Jovanka Laličić svakog mjeseca dobije 1.339 eura.

Sekretarka za opštu upravu i društvene djelatnosti Dubravka Nikćević (DPS) prima 1.015 eura, sekretarka za finansije, budžet i ekonomski razvoj Rajka Jovićević (DPS) 1.066 eura, dok sekretarka za zaštitu životne sredine i urbanizam Tatjana Jelić (DPS), sa platom od 922 eura najmanje zarađuje.

Direktor Direkcije za investicije i razvoj Peđa Obradović (DPS) ima platu od 1.005 eura, direktorka Direkcije za imovinu Rita Mitrović 959 eura, a savjetnik gradonačelnika za ekonomski razvoj i međunarodne odnose Petar Vujović (DPS), koji je ujedno i menadžer Opštine za energetsku efikasnost, 945 eura.

Vujović prima i 100 eura mjesečno kao član Borda direktora “Vodacoma“ i 130 eura kao odbornik u SO Tivat. Na sajtu Komisije za utvrđivanje konflikta interesa nema imovinskog kartona za 2015. menadžera Opštine Tivat Zorana Petranovića.

Među čelnicima tivatskih preduzeća i ustanova, najveću platu ima direktor “Vodovoda i kanalizacije“ Čedomir Lukić (SDP) koji prima 1.415 eura.

Direktor Komunalnog Rade Popović (DPS) mjesečno u džep stavi 1.397 eura. Popović je ove godine svoju već impoznatnu imovinu u Kotoru, Budvi, Cetinju i Beranama, uvećao i stanom od 44 kvadrata u Podgorici. Direktor JU “Sportska dvorana“ Vasilije Zeljak ima platu od 1.036 eura, a euro više mjesečno od njega zarađuje v.d. načelnik Službe zaštite i spasavanja Dragan Kordić (DPS).

Direktor JU Centar za kulturu Vojislav Kaluđerović (SDP), sa platom od 750 eura, najskromniji je među tivatskim funkcionerima i rukovodiocima.

Direktor lokalnog javnog servisa Radio Tivat Dragan Popadić mjesečno zarađuje 1.053 eura.

Bonus video: