Podgorica: Završiće biciklističku stazu naredne sedmice

Radnici danas neće raditi na izgradnji staze, zbog najavljenog protesta na trgu, a iz Glavnog grada očekuju kraj radova tokom sljedeće sedmice
5 komentar(a)
biciklistička staza, Podgorica, Foto: Luka Zeković
biciklistička staza, Podgorica, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 24.10.2015. 10:21h

Glavni grad će prvu biciklističku stazu dobiti sljedeće sedmice, kada će radnici “Bemaxa” završiti izgradnju prve trase od Tološa do Kraljevog parka.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, biciklističke staze bi bile završene i ranije da nije bilo protesta i nepovoljnih vremenskih uslova.

Radnici danas neće raditi na izgradnji staze, zbog najavljenog protesta na trgu, a iz Glavnog grada očekuju kraj radova tokom sljedeće sedmice.

Trasa prve biciklističke staze završena je do zgrade republičke Skupštine, a radnici “Bemaxa” bi, ukoliko posluže vremenske prilike, staze završili do kraja mjeseca.

Direktor Agencije za izgradnju i razvoj Srđa Raičević kazao je ranije da izgradnja biciklističkih staza napreduje brže od planiranog. “Rok je 60 dana od početka radova, odnosno kraj oktobra. Mislim da ćemo uspjeti da ispoštujemo rok, ali sada kreće sporija faza, jer ulazimo u frekventniji dio grada”, pojasnio je Raičević.

Biciklistička staza će biti dvosmjerna i dugačka 5.320 metara. Biće od raskrsnice Bulevara Mihaila Lalića sa Ulicom Vlada Cetkovića u Tološima, pa preko Bulevara Svetog Petra Cetinjskog do Kraljevog parka i hotela “Hilton”. Izgradnja se finansira donacijom ambasade Kine od oko 200.000 eura.

Iz Glavnog grada su ranije saopštili da biciklističke staze neće samo doprinijeti unapređenju saobraćajne infrastrukture i smanjenju saobraćajnih gužvi, već i kvalitetu života u Glavnom gradu. “Biciklistička staza ima za cilj jačanje identiteta Podgorice, promovisanje zdravih stilova života, koncepta održive mobilnosti i podizanje ekološke svi jesti građana svih starosnih dobi”, naveli su iz Glavnog grada.

Bonus video: