Tivat: Kreće se sa obnovom tri spomenika u parku

Projekti za izvođenje konzervatorskih mjera na spomenicima urađeni su u skladu sa rješenjima o konzervatorskim uslovima izdatim od strane Ministarstva kulture - Uprava za zaštitu kulturnih dobara, a na zahtjev Sekretarijata za kulturu i društvene djelatnosti
240 pregleda 1 komentar(a)
tivat spomenici, Foto: Siniša Luković
tivat spomenici, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 27.11.2018. 16:59h

Radovi na obnovi tri spomen-obilježja u Velikom gradskom parku u Tivtu - spomenika narodnom heroju Milanu Spasiću i narodnom heroju Sergeju Mašeri, spomenika u čast 31. oktobra 1918. godine, dana podizanja flotne zastave Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca, kao spomen-ploče osnivaču velikog gradskog mornaričkog parka počeće danas, najavljeno je iz Opštine Tivat.

Projekti za izvođenje konzervatorskih mjera na spomenicima urađeni su u skladu sa rješenjima o konzervatorskim uslovima izdatim od strane Ministarstva kulture - Uprava za zaštitu kulturnih dobara, a na zahtjev Sekretarijata za kulturu i društvene djelatnosti. Firma koja je putem javnog tendera izabrana da izvodi radove na samim spomenicima je “Projektor” doo. iz Tivta, dok je nadzorni organ “PLAN B Consulting & Design” iz Podgorice.

Izradu projekata i sprovođenje konzervatorskih radova finansirala je Opština Tivat u iznosu od 14.950 eura. Ovo je najveća investicija unazad više godina, kada je riječ o brizi o spomen-obilježjima koja se sprovodi u opštini Tivat.

Bonus video: