Emrović: Teroristi neće naći utočište kod muslimana u Boki

"Muslimani u Boki ništa više ne traže nego što imaju pripadnici drugih vjera. Hvala na razumijevanju svih onih koji su u nama prepoznali ljude koji nose božansku poruku, a to je da širimo vjeru u Boga, da širimo ljubav među ljudima i da pozivamo da se čini samo dobro, a nikako zlo", kazao je predsjednik Medžlisa, Adem efendija Emrović
92 pregleda 13 komentar(a)
Proslava, hidžretska godina, Tivat, Foto: Siniša Luković
Proslava, hidžretska godina, Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 19.10.2015. 11:51h

Povodom Nove, 1437. hidžretske godine, Medžlis Islamske zajednice Crne Gore za Boku Kotorsku i Budvu, preksinoć je u velikoj dvorani Centra za kulturu Tivat priredio prigodnu svečanost.

Proslava je inače, bila i dio projekta "Bošnjaci Boke Kotorske - identitetski izazovi" koji se realizuje pod pokroviteljstvom Opštine Tivat i uz finansijsku podršku NVO "Galaxy" Tivat.

Pozdravljajući prisutne i goste među kojima su bili mitropolit CPC Mihailo Dedeić, sveštenik Kotorske biskupije don Ivo Ćorić, direktorica Turističke organizacije Tivat Bernarda Moškov, Ljerka Sindik iz Hrvatskog građanskog društva Crne Gore, univerzitetski profesor dr Danilo Đurović i imam dubrovački, Salkan efendija Herić, predsjednik Medžlisa, Adem efendija Emrović, kazao je da IZ "iskreno radi za dobrobit svih ljudi, normalno očuvajući svoj vjerski identitet".

"Muslimani u Boki ništa više ne traže nego što imaju pripadnici drugih vjera. Hvala na razumijevanju svih onih koji su u nama prepoznali ljude koji nose božansku poruku, a to je da širimo vjeru u Boga, da širimo ljubav među ljudima i da pozivamo da se čini samo dobro, a nikako zlo. Na ovim prostorima dajemo čvrstu garanciju ispred naše zajednice da oni ljudi, koji su se u zadnje vrijeme u svijetu pojavili pod plaštom vjere, islama, a čine najveća zla i sebi i drugima i islamu, da takvi zlotvori, takvi kriminalci, teroristi nikad neće naći utočište među muslimanima u našoj zajednici. To je naša obaveza. Tako čuvamo i sebe i komšije", istakao je efendija Emrović.

Izalsanik reisa IZ, Rifata efendije Fejzića, imam Džemo efendija Redžematović je istakao da u odnosu na 2006. Godinu kada je IZ prvi put organizovala svoju vjersku svečanost u Tivtu, do danas dosta toga promijenilo na bolje, ali da ima još dosta neriješenih stvari među kojima je i nedodijeljena im lokacija za muslimansko groblje. U muzičkom dijelu programa svečanosti, učestvovali su članovi hora Medrese "Mehmed Fatih" i pjevač sevdalinki Esko Merulić.

Bonus video: