GA pokrenila kampanju ''Ugroženo novinarstvo: Reaguj!''

"Napadi na novinare postaju sve učestaliji tokom poslednjih par decenija u Crnoj Gori, pa na ovaj način javnosti želimo širom otvoriti oči i ukazati na to da je krajnje vrijeme da se slučajevi napada počnu rješavati", kazali su iz GA
1 komentar(a)
GA, Građanska alijansa, napadi na novinare, Foto: Printscreen (YouTube)
GA, Građanska alijansa, napadi na novinare, Foto: Printscreen (YouTube)
Ažurirano: 13.10.2015. 12:05h

Građanska alijansa (GA) pokrenula je kampanju ''Ugroženo novinarstvo: Reaguj!'' uz podršku Komisije za praćenje postupanja nadležnih organa u istragama slučajeva prijetnji i nasilja nad novinarima, ubistava novinara i napada na imovinu medija.

Urađeni su spotovi za potrebu kampanje, odnosno informaciju o kampanji i spotovima čiju je važnost za javni interest prepoznala i Agencija za elektronske medije omogućivši svim TV emiterima da se emitovanje ne uračunava u dozvoljenu kvotu dnevnog oglašavanja. Autor spotova je Darko M. Ivanović, član Komisije za praćenje postupanja nadležnih organa u istragama slučajeva prijetnji i nasilja nad novinarima, ubistava novinara i napada na imovinu medija.

"Napadi na novinare postaju sve učestaliji tokom poslednjih par decenija u Crnoj Gori, pa na ovaj način javnosti želimo širom otvoriti oči i ukazati na to da je krajnje vrijeme da se slučajevi napada počnu rješavati. Novinari u Crnoj Gori meta su napada, nasilja, verbalnog i fizičkog, i na račun svog rada dobijaju - prijetnje. Vrijeme je da se njihov rad konačno prepozna i prizna, te da se stavi tačka na svakodnevni strah medijskih radnika. Sa ciljem da uključi javnost u ovu problematiku, U saradnji sa Komisijom smo pokrenuli stranicu www.pitajtekomisiju.me putem koje se svi zainteresovani mogu informisati o radu Komisije, ali i podijeliti sopstvena saznanja i informacije o slučajevima prijetnji i nasilja nad novinarima", kazali su iz GA

Ovaj članak je napravljen u okviru partnerstva sa Monitoringom Balkana i Kavkaza (Osservatorio Balcani e Caucaso) za potrebe Evropskog centra za slobodu štampe i medija (ECPMF), a koji sufinansira Evropska komisija.

Sadržaj ovog članka je isključivo odgovornost “Vijesti”, i ni na koji način se ne može interpretirati kao stav Evropske unije.

Bonus video: