Pažnju će usmjeriti na zaštitu OSI od diskriminacije

Misija OSCE u Crnoj Gori će, u narednom periodu, svoju pažnju usmjeriti u većoj mjeri na pružanje podrške osobama sa invaliditetom.
66 pregleda 1 komentar(a)
Suad Numanović i Janina Hrebičkova, Foto: Ministarstvo za ljudska i manjinska prava
Suad Numanović i Janina Hrebičkova, Foto: Ministarstvo za ljudska i manjinska prava
Ažurirano: 12.10.2015. 12:27h

Ambasadorka Janina Hrebičkova je pohvalila saradnju koju Misija OSCE u Crnoj Gori ima sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava i njenim saradnicima kao i redovnu komunikaciju i konsultacije u vezi sa realizacijom zajedničkih mjera.

“Na sastanku kojem je prisustvovao ministar za ljudska i manjinska prava Suad Numanović su razmijenjena mišljenja o najaktuelnijim temama o Nacrtu zakona o slobodi vjeroispovjesti. Podržana je praksa Ministarstva da razgovara sa predstavnicima svih vjerskih zajednica u Crnoj Gori i nakon završetka Javne rasprave. Prihvaćena je sugestija Misije OSCE u Crnoj Gori da se aktivno uključe u dijelu pojašnjavanja termina slobode vjeroispovjesti prema međunarodnim standardima.

Zaključeno je da je ta pomoć dobrodošla, naročito u periodu nakon što Ministarstvo dobije zajedničko mišljenje Venecijanske komisije i ODIHR-a o Nacrtu zakona”, navodi se u saopštenju Ministarstva za ljudska i manjinska prava.

Misija OSCE u Crnoj Gori će, u narednom periodu, svoju pažnju usmjeriti u većoj mjeri na pružanje podrške osobama sa invaliditetom. Numanović je izjavio da je novi Zakon o zabrani diskriminacije OSI prešao u nadležnost Ministarstva za ljudska i manjinska prava.

“Činjenica da OSI treba vidjeti u korpusu zaštite i unapređenja ljudskih prava i sloboda, a ne kroz socijalni vid zaštite, govori značajno o iskoraku koji je napravljen ove godine, usvajanjem novog Zakona”, kazao je on.

Bonus video: