Održano stručno predavanje za 78 pčelara

Iz Ministarstva su naveli da je edukacija pčelara veoma važna aktivnost koja se kontinuirano sprovodi, kao i da se kroz edukaciju stvaraju uslovi za dalji razvoj te grane poljoprivrede
0 komentar(a)
pčele, Foto: Shutterstock.com
pčele, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 11.10.2015. 14:48h

Savez pčelarskih organizacija u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i ruralnog razvoja organizovao je stručno predavanje za 78 mladih pčelara početnika koji su kroz istoimeni program podrške dobili po tri pčelinje zajednice.

Iz Ministarstva je saopšteno da su na tom predavanju, koje je održano tokom vikenda u Kući meda, mladi pčelari imali priliku da čuju veoma zanimljive teme iz oblasti praktičnog pčelarenja.

"Podrška mladom pčelaru početniku realizuje se u okviru mjera Agrobudžeta. Ukupna vrijednost investicija kroz ovu mjeru je 25 hiljada eura od čega je podrška od strane Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja 20 hiljada eura", navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su naveli da je edukacija pčelara veoma važna aktivnost koja se kontinuirano sprovodi, kao i da se kroz edukaciju stvaraju uslovi za dalji razvoj te grane poljoprivrede.

"Ohrabruje da sve veći broj mladih počinje da se bavi pčelarstvom. Ministarstvo poljoprivrede i Savez pčelarskih organizacija nastaviće sa sličnim edukativnim programima, kako bi se stvorili još bolji uslovi za dalji razvoj pčelarstva u Crnoj Gori", saopštili su iz Ministarstva.

Oni su dodali da je jedan od uslova za dobijanje podrške da se korsinici bave pčelarenjem u naredne tri godine.

"Nakon predavanja mladi pčelari su potpisali Ugovor sa Savezom o korišćenju pčelinjih zajednica", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: