Zabjelo: Stanarima smeta pet kladionica u zgradi

Stanarima, uglavnom mlađim parovima sa djecom, smeta što ima toliko kladionica i kafana, žele druge sadržaje
583 pregleda 24 komentar(a)
kladionice, Zabjelo, Foto: Luka Zeković
kladionice, Zabjelo, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 10.10.2015. 15:04h

Stanari zgrade “Zetagradnje” u Ulici 4. jula na Zabjelu nezadovoljni su što se u prizemlju nalazi pet kladionica.

U zgradi pretežno žive mladi roditelji sa djecom.

Reporteri “Vijesti” vidjeli su da u pomenutoj zgradi imaju kladionice “Volcano”, “Lob”, “Eurolotto”, “Sbet” i “Meridian”.

Stanar Dušan Boričić smatra da je interesantno da je prizemlje zgrade, u kojoj živi više od dvije stotine građana, natrpano kladionicama i kafićima.

“Da li je moguće da su samo kladionice i kafići zainteresovani da nešto otvore u ovolikoj zgradi? Skoro smo dobili i zubara, ali bitno je da imamo gdje da se kladimo i kafu da platimo”, kazao je Boričić.

Božina Komatina smatra da bi bilo mnogo bolje da se otvori apoteka ili nešto slično, jer teško da toliko kladionica i kafića na jednom mjestu može dobro da radi.

Upravnik ulaza broj 2 Zoran Dragaš smatra da je veoma loše da im djeca rastu i razvijaju se okružena kladionicama.

“Generalno sam protiv toga, jer se nikada nijesam kockao, a nikome od stanara nije drago što je u njihovoj zgradi toliki broj kladionica. Ovdje je veliki broj mladih parova sa djecom i svima smetaju kladionice, ali mi smo, kao stanari, nemoćni u tom pogledu, jer su kladionice jedino što dobro radi u ovom gradu”, kazao je Dragaš.

Stanari pomenute zgrade su više puta protestovali zbog otpada i starih mašina preduzeća “Zetagradnja”, koje su parkirane ispred, kao i zbog nedostatka parkinga.

Stanari zgrade “Zetagradnje” na Tuškom putu organizovali su polovinom septembra mali koncert klasične muzike, kako bi pružili porodicama razlog da se okupe.

Dragaš je kazao da slična kulturna dešavanja planiraju da priređuju svaka tri mjeseca, upravo kako bi djecu odvratili od kladionica i rijalitija.

Tvrdi da su kao sljedeći kulturni događaj planirali dječiju predstavu, ali zbog vremenskih uslova još uvijek nijesu sigurni kada.

Bonus video: