Preko pješačkog za sve dostupno

Trotoare će prilagoditi od Hotela “Hilton” do studentskih domova kod Univerziteta Crne Gore, kao i Plavog doma
1 komentar(a)
trotoar kod Maše, Foto: Luka Zeković
trotoar kod Maše, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 09.10.2015. 18:17h

Radnici „Puteva” završili su prilagođavanje, odnosno spuštanje trotoara, da bi se omogućilo lakše kretanje osobama sa hendikepom, na raskrsnici Ulice Ivana Vujoševića i Bulevara Svetog Petra Cetinjskog kod “Inpeka”.

Kako je „Vijestima” saopštila koordinatorka Pravnog programa i antidiskriminacije u Udruženju mladih sa hendikepom Crne Gore Miroslava Ivanović predviđeno je da se trotori prilagode na potezu od Hotela “Hilton” do studentskih domova kod Univerziteta Crne Gore, kao i Plavog doma.

Ona je kazala da je predviđeno da budu ugrađeni i zvučni semafori, a prilagođavanje raskrsnica se radi u sklopu lokalnog akcionog plana.

“Planirano je da budu prilagođene i javne ustanove, kao što su Skupština grada, sekretarijati, zgrade preduzeća Glavnog grada i druge”, kazala je Ivanović.

Ona je objasnila da je dobro što je ispred zgrade Glavnog grada napravljena pristupna rampa, ali je problem što unutra ne postoji mogućnost za kretanje osoba sa hendikepom.

“Osoba sa hendikepom ne može se popeti na gornje spratove, jer prostorije nijesu prilagođene. U narednom periodu trebalo bi nešto da bude urađeno po tom pitanju. Smatramo da se neće ništa postići, ako se prilagodi samo jedna kancelarija osobama sa hendikepom, kao što je predviđeno planom ”, kazala je Ivanović.

Bonus video: