Kolašin: Ostavio naselje u mraku jer mu sestra nema struju

„Znam nijesu komšije krive, ali ovo je bio jedini način da pokažem svoj odnos prema tome što su mojim nezaposlenim sestri i zetu, koji imaju četvoro maloljetne djece isključili struju”, ispričao je Tripković
124 pregleda 9 komentar(a)
Željko Tripkovi, Foto: Dragana Šćepanović
Željko Tripkovi, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 01.10.2015. 18:14h

Kolašinac Željko Tripković otvorio je juče tep ormare, smještene na njegovom imanju, ispred porodične kuće i isključio osigurače, a time, kako tvrdi, ostavio bez snabdijevanja električnom energijom nekoliko desetina domaćinstava u naselju preko rijeke Svinjače, kao i mještane još nekoliko kolašinskih naselja.

On se na takav potez odlučio revoltiran prema kolašinskoj Elektrodistribuciji koja je zbog duga šestočlanoj porodici njegove sestre isključila struju.

„Znam nijesu komšije krive, ali ovo je bio jedini način da pokažem svoj odnos prema tome što su mojim nezaposlenim sestri i zetu, koji imaju četvoro maloljetne djece isključili struju. Tep ormari su smješteni u mom dvorištu, tik ispred kuće, a Elektroprivreda za to nikada nije platila. Ima posjedovni list gdje se vidi dokle je moja svojina. Ovo je moj posjed i stojim iza svega što sam uradio. Niko ne smije prići, to sam odlučio, sve dok se ponovo ne obezbijedi struja za porodicu moje sestre”, ispričao je Tripković.

Žao mu je, kako kaže, što tim činom šteti komšijama, ali je to, kako tvrdi, jedini način da „uvede monopilističku firmu u red“. Tripković je spreman i da snosi posljedice za ono što je uradio, ali smatra da prije toga treba vidjeti na koje načine sve Elektroprivreda krši zakon.

„Želim da skrenem pažnju na činjenicu da su vrlo ažurni kada treba naplatiti od sirotinje potraživanja, ali da ne vode računa o tuđim posjedima. Godinama koriste moju imovinu, ne plativši ni centa za to, ali insistiraju na poštovanju zakona kada je riječ o dugovanjima prema njima”, kaže Kolašinac.

Prema njegovim riječima, vrata tep ormara nijesu bila zaključana, pa mu je bio lak pristup do osigurača. Kako kaže, to je moglo u igri uraditi i bilo koje dijete iz naselja.

„Ništa nijesam obijao, samo otvorio vrata, koja su bila otključana. I to govori o ažurnosti nadležnih u Elektroprivredi. Od ovog ormara ovdje zavisi snabdijevanje nekoliko kolašinskih naselja, kazao je Tripković.

U kolašinskoj Elektrodistribuciji juče su kazali da im problemi u elektrosnabdijevanju u tom djelu opštine nijesu prijavljeni do 15 sati i 30 minuta, te da ne znaju ništa o onome što je Tripković učinio.

U sličnim situacijama, kada neko ne dozvoljava pristup opremi Elektroprivrede na svom imanju, tek nakon što potrošači prijave da nemaju struju, ekipa tog preduzeća izlazi na teren, pravi zapisnik, pa preko pravne službe obavještava MUP o nastalom problemu. Nekoliko komšija porodice Tripković potvrdilo je “Vijestima” da nemaju struju.

Bonus video: