Počeo 25. Podgorički maraton, više od 1.100 takmičara iz 41 zemlje

Start i cilj maratona je na Trgu nezavisnosti, a kao i prethodnih godina maratonci će proći kroz Golubovce, Mataguže i Tuzi
0 komentar(a)
podgorički maraton, Foto: PG Biro
podgorički maraton, Foto: PG Biro
Ažurirano: 28.10.2018. 11:24h

U Podgorici je danas startovao 25. internacionalni Podgorički maraton na kojem učestvuje više od 1.100 takmičara iz 41 države. Start i cilj maratona je na Trgu nezavisnosti, a kao i prethodnih godina maratonci će proći kroz Golubovce, Mataguže i Tuzi.

Zamjenica gradonačelnika Podgorice, Slađana Vujačić, na otvaranju ove prestižne sportske manifestacije iskazala je zadovoljstvo srećna što je 25. Podgorički maraton opravdao očekivanja i u organizacionom smislu i u pogledu posjećenosti.

“I ove godine kroz profesionalnu organizaciju najkompleksnije trkačke manifestacije, domaćinski smo otvorili vrata velikom broju takmičara evropske i svjetske maratonske scene”, ocijenila je Vujačić.

Ona je u ime uprave Glavnog grada svim učesnicima poželjela uspjeh u takmičarskom dijelu manifestacije, kao i da nakon toga sa lijepim utiscima napuste Podgoricu.

Podgorički maraton nalazi se u kalendaru Balkanske, Evropske i Svjetske atletske federacije (IAAF), a staza ima međunarodni sertifikat.

Član je je i Udruženja profesionalnih maratona svijeta od 2010. godine, a nalazi se i u njegovom kalendaru.

U okviru manifestacije biće održane trke na putu - cesti, kao trke zadovoljstva, na pet i deset kilometara, za sve uzrasne kategorije, a na Trgu nezavisnosti biće predstavljen projekat Dječja atletika za uzrast od 7 do 12 godina.

Bonus video: