Pozdrav ljetu 2015. uz vino i gitare u Herceg Novom

Priređena je i degustacija vina iz tri crnogorske vinarije – Savina, Vujošević i Gorski kedar
67 pregleda 3 komentar(a)
Pozdrav ljetu, Foto: Slavica Kosić
Pozdrav ljetu, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 23.09.2015. 19:49h

Vino i gitare, baš kao u istoimenoj pjesmi, večeras su ispunili tvrđavu Forte Mare gdje je održana manifestacija “Pozdrav ljetu 2015” .

Gitaristi Darko Nikčević i Srđan Bulatović i violinista Vili Ferdinandi priredili su koncert uz muziku koja je odgovarala i atmosferi i ambijentu.

Priređena je i degustacija vina iz tri crnogorske vinarije – Savina, Vujošević i Gorski kedar.

“Ovog ljeta oživjeli smo centar grada brojnim manifestacijama. Radili smo na tome da ponudimo što više događaja i u septembru, kako bismo privukli turiste. Imali smo džez i strip festivale, izložbu pop - arta, večeri klapskog pjevanja, gastronomsko -zabavni događaj „Fešta na skalama“, a danas imamo i „Pozdrav ljetu“... Sve su to manifestacije koje upotpunjuju ponudu našeg grada", kazala je vd direktorica TO Herceg Novi Bojana Blagojević, najavljujući kraja oktobra - do Dana Opštine Herceg Novi svake sedmice po jedan kulturno zabavni program.

Ona je istakla da je sezona bila uspješna i prema zvaničnim podacima MONSTAT-a, Herceg Novi je za sedam mjeseci posjetilo 132.757 gostiju, što je za 51 više nego u istom periodu prošle godine. Oni su ostvarili 1.066.127 noćenja, 68 odsto više nego lani u istom periodu.

Večeras je promovisan i novi turistički spot grada.

Organizator manifestacije Pozdrav ljetu 2015 su Javna ustanova kulture Herceg fest, uz podršku Turističke organizacije Herceg Novi i Nacionalnog udruženja someliera Crne Gore.

Bonus video: