Biciko.me: XXV Critical mass zakazan 25. septembra

Prema njihovoj najavi u Njegoševom parku će biti prikazan kratki ekološki dokumentarni film Mladena Ivanovića "Godovi", zbog čega se preporučuje učesnicima da ponesu prostirku
0 komentar(a)
25. critical mass, Foto: Biciklo.me
25. critical mass, Foto: Biciklo.me
Ažurirano: 23.09.2015. 09:34h

Pod sloganom, da "odnosom prema prirodi najbolje pokazujemo koliko marimo za društvo", iz NVO ,,Biciklo.me" najavljuju 25. critical mass.

"Sljedeća vožnja zakazana je 25. septembra sa početkom u 18:30. Kreće se sa Trga Republike, a voziće se oko Gorice, odakle se ide u Njegošev park", saopšteno je iz NVO "Biciklo.me".

Prema njihovoj najavi u Njegoševom parku će biti prikazan kratki ekološki dokumentarni film Mladena Ivanovića "Godovi", zbog čega se preporučuje učesnicima da ponesu prostirku.

Septembarskom vožnjom iz "Biciklo.me" apeluju na:

1. Da prestane sječa drveća gdje ona nije krajnje riješenje.

2. Da projektanti i graditelji biciklističkih staza organizuju javno sađenje drveća u blizini mjesta na kojima su „morali“ da ih posijeku. (Tri nova drveta za jedno posječeno i pet novih za svako posječeno drvo starije od 30 godina).

3. Da nadležni propišu strogu regulativu i uvedu stroge kazne za projektante i izvođače koji zanemaruju ekološke standarde.

Bonus video: