Filozofski fakultet od danas bogatiji za oko 600 studenata

"Zašto smo lider među fakultetima? Zato što smo skoro proslavili 50 godina postojanja, što nas svrstava na mjesto najstarije viskoškolske ustanove u Crnoj Gori koja se bavi obrazovanjem nastavnog kadra, zato što su neki od vas već treća generacija iz porodica koje studiraju na ovom fakultetu”, kazao je Barović
87 pregleda 2 komentar(a)
Filozofski fakultet, Foto: Svetlana Mandić
Filozofski fakultet, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 21.09.2015. 13:45h

Filozofski fakultet u Nikšiću od danas je bogatiji za oko 600 studenata, a dobrodošlicu u ime najsatarije i najveće univerzitetske jedinice u Crnoj Gori poželio im je dekan, doc.dr Goran Barović.

„Napravili ste pravi izbor među brojnim fakultetima i studijskim programima koji se danas nalaze na širokom akademskom tržištu u Crnoj Gori, ali i u regionu. Zašto smo lider među fakultetima? Zato što smo skoro proslavili 50 godina postojanja, što nas svrstava na mjesto najstarije viskoškolske ustanove u Crnoj Gori koja se bavi obrazovanjem nastavnog kadra, zato što su neki od vas već treća generacija iz porodica koje studiraju na ovom fakultetu”, kazao je Barović.

Podsjetio je da je sa Filozofskog fakulteta u raznim fazama razvoja Univerziteta Crne Gore izdvojeno više studijskih programa koji su danas samostalni fakulteti, poput Prirodno-matematičkog, Fakultet za sport i fizičko vaspitanje, Muzičke i Likovne akademije, a toku je formiranje Filološkog fakulteta.

„Naša tradicija je toliko duga da danas skoro da nema škole u Crnoj Gori a da joj okosnicu nastavnog kadra ne čine upravo nekadašnji studenti ovog fakulteta. Diploma profesora za koju danas počinjete da se ‘borite’ daje vam šansu da se bavite najsvetijom dužnošću današnjice, vaspitanjem i obrazovanjem mladih generacija,” poručio je Barović i dodao da su za Filozofski fakultet dva dana uvijek posebna – kada primaju novu generaciju I kada uručuju diplome svršenim studentima.

Bonus video: