Bokeški forum: Tivtu treba zatvoreni olimpijski bazen

Samo izgradnja zatvorenog bazena koji bi građanima bio na raspolaganju zimi, može stimulisati i razvoj vaterpolo i plivačkog kluba, a ujedno je sramota da je Tivat jedini grad u Boki koji zatvoreni bazen nema.”- saopštile je juče NVO “Bokeški forum”
68 pregleda 10 komentar(a)
Tivat turisti, Foto: Siniša Luković
Tivat turisti, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 21.09.2015. 10:18h

NVO “Bokeški forum” poručila je da tom gradu treba pravi zatvoreni bazen, a ne otvoreno plivalište kakvo Opština i JP “Morsko dobro” namjeravaju graditi na Belanima. Tu će se, prema najavama iz te dvije instuitucije uložiti oko 1,4 miliona eura u uređenje lungo mare pješačke staze, plaže, izgradnju “bazena bez bazenske školjke” koji će ljeti služiti kao rekreativno plivalište, a zimi kao mandrać za barke.

“Tivtu je potreban zatvoreni bazen i insistiramo na njegovoj izgradnji. Eventualna gradnja otvorenog bazena je i smiješna i besmislena, jer Tivat već ima Bogom dan otvoreni bazen i bolji od ovog koji nam ljepota našeg zaliva u ljetnjim mjesecima nudi, nam ne treba.

Samo izgradnja zatvorenog bazena koji bi građanima bio na raspolaganju zimi, može stimulisati i razvoj vaterpolo i plivačkog kluba, a ujedno je sramota da je Tivat jedini grad u Boki koji zatvoreni bazen nema.”- saopštile je juče NVO “Bokeški forum”.

Inače, DPS I SDP čelnici Tivta izgradnju bazena građanima obećavaju još od aprila 2004, kada su to privi put u predizbornoj kampanji, učinili tadašnji kandidat za gradonačelnika Dragan Kankaraš i tadašnji direktor JP “Morsko dobro” Dragan Ivančević. Do danas međutim, ništa nije napravljeno, a otvoreno plivalište na Belanama, od ostatka akvatorijuma odvojeno plutajućim pontonima, čiju gradnju najavljuju Opština i “Morsko dobro”, teško da se može smatrati bazenom.

“Bokeški forum” saopštio je i da “opravdanje nadležnih da će otvoreni bazen u zimskim mjesecima služiti za vez barki i brodića građana, indicira da se nije odustalo od prodaje lučice Kalimanj”, čemu se ta NVO najoštrije suprotstavlja.

Bonus video: