Visoki napon prijeti građanima

Na ulazima su palete ili neka druga zaštita, a roditelji djece strahuju da mališani iz radoznalosti ne pokušaju da uđu unutra
146 pregleda 9 komentar(a)
Trafostanice, krađa vrata sa trafostanica, Foto: Privatna arhiva
Trafostanice, krađa vrata sa trafostanica, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 18.09.2015. 19:03h

Zaštitna vrata sa trafo-stanice pored Osnovne škole „Pavle Rovinski” na Starom aerodromu, kod „Tehnomaxa” na Zabjelu, u blizini crkve u Doljanima, kao i sa one preko puta brda Ljubović tokom prethodnih deset dana skinuta su i ukradena.

Na ulazima su postavljene palete ili neka druga zaštita, a roditelji djece koja prolaze na putu za školu “Pavle Rovinski” strahuju da mališani iz radoznalosti ne pokušaju da uđu u trafo-stanicu.

Iz Elektroprivrede Crne Gore su saopštili da je “opasnost po živote građana u slučaju krađe zaštitnih elemenata sa trafo-stanice izuzetno velika”.

“Nadležne ekipe konstantno i vanredno kontrolišu objekte i mrežu, ali često smo na meti kradljivaca”, saopšteno je iz EPCG.

Istakli su da u Podgorici imaju oko 600 trafo-stanica i da stalni nadzor nije moguć.

“Nakon svake otkrivene krađe sprovodimo urgentno obezbjeđivanje trafo-stanice. Materijalna dobit počinioca ovog krivičnog djela na tržištu sekundarnih sirovina je više nego skromna”, saopšteno je iz Elektroprivrede.

PR služba Elektroprivrede saopštila je da su trafo-stanice privremeno obezbjeđene, a u najkraćem roku će ovaj problem biti trajno riješen.

”Slučajevi krađa su prijavljeni policiji i podnose se krivične prijave protiv NN lica. Apelujemo na građane da svaku neovlašćenu djelatnost na mreži i objektima EPCG prijave”, navode iz EPCG. Na meti kradljivaca često su i transformatori i L-profili sa stubova distributivne mreže.

“Materijalna šteta na godišnjem nivou zbog krađa je stotine hiljada eura”, navode u EPCG.

Bonus video: