Novo reciklažno dvorište biće u Orjenskoj ulici

“Vijestima” je iz “Čistoće” odgovoreno da se može očekivati da radovi na izgradnji četvrtog reciklažnog dvorišta počnu do kraja ove godine, ukoliko se dalja tenderska procedura bude odvijala planiranom dinamikom
1 komentar(a)
Reciklaža, Foto: Arhiva Vijesti
Reciklaža, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 18.09.2015. 17:33h

Preduzeće „Čistoća” će do kraja sedmice objaviti javni poziv za odabir najpovoljnijeg ponuđača koji će uraditi glavni projekat i izvesti građevinske radove na izgradnji četvrtog reciklažnog dvorišta u Orjenskoj ulici na Murtovini.

“Vijestima” je iz “Čistoće” odgovoreno da se može očekivati da radovi na izgradnji četvrtog reciklažnog dvorišta počnu do kraja ove godine, ukoliko se dalja tenderska procedura bude odvijala planiranom dinamikom.

Programom rada ’’Čistoće’’ za 2015. godinu planirano je, kako je saopšteno, da lokacija za izgradnju četvrtog reciklažnog dvorišta bude u Donjoj Gorici.

“Međutim, zbog nepredviđenih prostorno-tehničkih problema koji su uslovili da se na planiranoj lokaciji u ovoj godini ne može započeti izgradnja, četvrto reciklažno dvorište biće izgrađeno u Orjenskoj ulici”, saopšteno je iz “Čistoće”.

Iz tog preduzeća su naveli da će, čim se steknu uslovi, početi i priprema za izgradnju reciklažnog dvorišta i u Donjoj Gorici. Glavni grad ima tri reciklažna dvorišta.

Prvo reciklažno dvorište u Ulici Iva Vizina na Zabjelu, otvoreno je krajem decembra 2011. godine. U decembru 2013. godine otvoreno je drugo reciklažno dvorište na kraju Bulevara Mihaila Lalića, a u oktobru 2014. i treće u Ulici Husinskih rudara na Koniku.

Bonus video: