Garsonjeru već prodaju 26.500 eura

Stanovi su, kako je kazao Barović, još u vlasništvu Udruženja penzionera
205 pregleda 0 komentar(a)
Zgrada za penzionere, Tuški put, Foto: Luka Zeković
Zgrada za penzionere, Tuški put, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 11.09.2015. 19:32h

Iako predsjednik Udruženja penzionera Podgorice Savo Barović tvrdi da penzioneri koji treba da se usele u zgradu, koja se gradi na Tuškom putu, ne mogu da prodaju svoje stanove, jer nemaju papir da je nekretnina u njihovom vlasništvu, na sajtu www.cgnekretnine.me se može naći oglas o prodaji garsonjere od 27, 5 kvadrata po cijeni od 26. 500 eura.

Iz agencije su "Vijestima" kazali da se garsonjera prodaje u novoj zgradi penzionera čija se izgradnja privodi kraju, te da njen vlasnik želi da je proda samo za novac, bez ikakvih kompenzacija. "Vijestima" je iz agencije rečeno i da "niko neće kupiti nekretninu koja nije "jedan kroz jedan" u vlasništvu onog koji prodaje, te da prvo treba da potencijalni kupac vidi nekretninu, pa se poslije ide kod notara.

Stanovi su, kako je kazao Barović, još uvijek u vlasništvu Udruženja, dok vlasnici nakon ovjere kod notara, ne dobiju dokaz da je stan “jedan kroz jedan” u njihovom vlasništvu.

Barović je kazao da “nije fer”, ali da se ranije dešavalo da penzioneri prodaju stanove. Zgrada za penzionere, koja se gradi na Bulevaru Stanka Radonjića na Tuškom putu, biće najvjerovatnije useljiva u oktobru. Barović je istakao da radovi teku po planu i da će zgrada imati i prostor od 150 kvadrata sa raznim sadržajima.

Taj prostor, kako je kazao Barović, će imati ambulantu, vešeraj i klub penzionera.

Kamen temeljac za pomenutu zgradu su u aprilu prošle godine položili bivši gradonačelnik Miomir Mugoša, tadašnji ministar rada i socijalnog staranja Predrag Bošković i Barović. Mugoša je tada obećao da će zgrada sa 88 garsonjera i 16 jednosobnih stanova biti završena najkasnije za 18 mjeseci, istakavši da je za nju Glavni grad izdvojio zemljište vrijedno 1.140.000 eura i neophodne komunalije. Barović je istakao da je oko 80 odsto budućih stanara izmirilo svoje obaveze oko otkupa stanova pod povoljnijim uslovima, iako je bilo predviđeno da prvi dio plate kad dobiju rješenje, a drugi nakon useljenja u stanove.

Dobili građevinsku dozvolu za izgradnju treće zgrade

Udruženje penzionera Podgorice je 15. avgusta dobilo građevinsku dozvolu za izgradnju treće zgrade.

Gradiće je na Tuškom putu, pored useljene zgrade Ljepotica i pomenute zgrade koja će biti useljiva u oktobru.

Građevinsku dozvolu za gradnju treće zgrade, Udruženju penzionera Podgorica izdao je Sekretarijat za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine. Izgradnja prethodne dvije zgrade finansirana je novcem Vlade Crne Gore, Glavnog grada i Fonda PIO.

Bonus video: