I DALJE NA METI KRADLJIVACA

EPCG: U Beranama kradu ulje iz trafostanica pod naponom

“Ispuštanjem trafo-ulja iz TS pod naponom, kradljivci se izlažu opasnosti od strujnog udara, a na transformatorima dolazi do havarija”, upozorili su iz EPCG
211 pregleda 2 komentar(a)
EPCG Berane, Foto: EPCG
EPCG Berane, Foto: EPCG
Ažurirano: 10.09.2015. 12:49h

Na području Berana u posljednjih mjesec dana zabilježena su dva slučaja krađe trafo - ulja iz trafostanica pod naponom, saopšteno je iz Elektroprivrede Crne Gore (EPCG).

Direktna šteta pričinjena EPCG iznosi oko 9.000 eura, a slučajevi su prijavljeni policiji i podnešene su krivične prijave protiv NN lica.

“Ispuštanjem trafo-ulja iz TS pod naponom, kradljivci se izlažu opasnosti od strujnog udara, a na transformatorima dolazi do havarija”, upozorili su iz EPCG.

“Zbog neznatne materijalne koristi, pojedinci rizikuju život, remete redovno napajanje električnom energijom i nanose materijalnu štetu koja znatno prevazilazi njihovu eventualnu dobit”.

Iz EPCG-a ističu da je na meti kradljivaca često i bakar iz transformatora i vodova, kao i L – profili sa stubova distributivne mreže.

Na području Podgorice gotovo svakodnevno se otuđuju zaštitna vrata i ostali zaštitni elementi sa trafo-stanica, zbog čega TS pod naponom ostaju neobezbijeđene do evidentiranja krađe, što predstavlja izuzetnu opasnost po građane.

Direktna materijalna šteta, upozoravaju, koju trpi EPCG na godišnjem nivou se mjeri stotinama hiljada eura.

Iz EPCG-a apeluju na građane da svaku neovlašćenu djelatnost na stubnim mjestima i trafo-stanicama prijave Elektroprivredi Cili najbližoj policijskoj stanici i na taj način pomognu u suzbijanju krađa.

Preporučujemo za Vas