Ivanović mora da kaže ko je pušio na račun države

Ivanović je ranije nagovijestio da je riječ o emotivnoj priči
80 pregleda 31 komentar(a)
Petar Ivanović, cigarilosi, Foto: Boris Pejović
Petar Ivanović, cigarilosi, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 03.09.2015. 19:51h

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Petar Ivanović još neće da saopšti ko je prije više od pet mjeseci potrošio državnih 48 eura za 10 kutija cigarilosa.

Iz Ministarstva do sinoć nije odgovoreno “Vijestima” ko je 28. marta zloupotrebio platnu karticu za gorivo tog resora, kupivši 10 kutija cigarilosa “toscanello aroma caffe”, koje koštaju po 4,8 eura.

Ivanović je prije dvadesetak dana, tokom radnog doručka sa novinarima, ponovo odbio da kaže ko je od njegovih službenika zloupotrijebio novac poreskih obveznika. On je nagovijestio da službenik nije sankcionisan jer, kako je kazao, država nije oštećena za iznos od 48 eura. Iza svega se, tvrdi ministar, krije simpatična, emotivna priča...

Karticom Ministarstva, sa brojem 6000000000001400, trgovalo se na podgoričkoj benzinskoj pumpi “Jugopetrola”.

Iako je provjera navodno pokrenuta prije više od četiri mjeseca, u Ministarstvu i dalje ćute.

Ranije je saopšteno da je Ivanović tražio da se pokrene provjera eventualne zloupotrebe sredstava Ministarstva sa službene kartice za gorivo. Portparolka Irena Kovačević ranije je rekla “Vijestima”da je Ministarstvo započelo proceduru provjere, te da ne bježe od odgovornosti u slučaju bilo kakve zloupotrebe.

Agencija naložila da odgovore

Agencija za slobodan pristup informacijama naložila je ministarstvima poljoprivrede i finansija da odgovore ko je raspolagao platnom karticom i dostave izvode za nju za januar, februar,mart, april i maj 2015. Nakon što su pomenuta ministarstva odbila da odgovore na ta pitanja, “Vijesti” su Agenciji podnijele žalbu i ona je usvojena.

Pokušavajući da izbjegnu odgovore, ministarstva su čak obmanula Agenciju, navodeći da zahtjeve nijesu ni dobili i da zbog toga nijesu mogli ni da odgovore.

Kako su “Vijesti” dostavile dokaze da su zahtjeve poslali u junu ove godine, Agencija je ocijenila da su žalbe osnovane i naložila ministarstvima da dostave informacije.

I pored toga, u tim ministarstvima i dalje ćute.

Bonus video: