Diplomatska regata: Naprasno potpisan ugovor

Ugovor je potpisan nakon što su “Vijesti” zatražile odgovor na pitanje zašto novac nije uplaćen JK “Lahor” gotovo godinu
87 pregleda 1 komentar(a)
diplomatska regata, Foto: Diplomatska regata
diplomatska regata, Foto: Diplomatska regata
Ažurirano: 29.08.2015. 19:50h

Diplomatska regata ugovorom se obavezala da će isplatiti 12,8 hiljada eura jedriličarskom klubu “Lahor” iz Kotora.

Ta NVO potpisala je preksinoć ugovor sa “Lahorom” o isplati novca sakupljenog još 15. septembra prošle godine na humanitarnoj večeri, tri dana nakon što su “Vijesti” tražile odgovor zašto pare još nijesu legle.

Ugovor je potpisan na iznenadnom sastanku u Dobroti, na kome su, prema saznanjima “Vijesti”, insistirali u Diplomatskom klubu.

“Vijesti” su juče objavile da rukovodstvo “Lahora” novac nije dobilo od organizatora lanjske regate Mladena Filipovića, uprkos brojnim zahtjevima.

Novac sakupljen na humanitarnoj tomboli, organizovanoj na svečanoj “Kapetanovoj večeri”, bio je namijenjen za kupovinu tri male jedrilice za podmladak kluba...

“Sa velikim zadovoljstvom obavještavamo sve članove i prijatelje... da je najveća donacija za klub u njegovoj skorijoj, inače dugoj istoriji, počela sa realizacijom. Naime, klub je dana 27. avgusta 2015. potpisao ugovor sa NVO 'Diplomatic regatta' iz Podgorice o donaciji... u iznosu od 12.800 eura... Donacija će se realizovati najkasnije do kraja septembra tekuće godine na način što će 'Lahor' izabrati opremu, a NVO 'Diplomatic regatta' istu uplatiti”, objavljeno je preksinoć na sajtu JK “Lahor”, čiji su članovi organizatorima Diplomatske regate značajno pomogli u tehničkim poslovima prilikom održavanja dva dosadašnja izdanja te prestižne diplomatsko-političko-poslovne manifestacije.

Navodi se da su potpisivanju ugovora prisustvovali Mladen Flipović i Volfram Zeihe iz Diplomatske regate i Branko Petričević, Srećko Vukmirović i Filip Petričević iz “Lahora”.

Diplomatska regata u Crnoj Gori pokrenuta je prije dvije godine pod motom “Politika sreće biznis“, a u dva dosadašnja izdanja, okupila je gotovo sav diplomatski kor akreditovan u Crnoj Gori, visoke funkcionere Vlade i predstavnike Savjeta stranih investitora i nekih od najjačih stranih i domaćih kompanija koje posluju u Crnoj Gori.

Filipović je jedan od idejnih tvoraca i organizator događaja, na kojem se lani okupilo 200 učesnika.

Bonus video: