Azerbejdžanci ljuti na tivatski aerodrom: Umjesto Baku pisalo Jerevan

Jermenija i Azerbejdžan su tehnički i dalje u ratu, a konflikt između zemalja traje decenijama i rezultirali su sa dva rata
19 komentar(a)
Tivat aerodrom, Foto: Siniša Luković
Tivat aerodrom, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 25.08.2015. 13:02h

Menadžment aerodroma u Tivtu se izvinio zbog greške u označavanju leta za Baku, koji je izazvao ogorčenje državljana Azerbejdžana, piše azerbejdžanska agencija Trend.

Azerbejdžanci su se žalili tamošnjem Ministarstvu spoljnih poslova jer je kao destinacija bio označen Jerevan, glavni grad Jermenije, umjesto Bakua.

Jermenija i Azerbejdžan su tehnički i dalje u ratu, a konflikt između zemalja traje decenijama i rezultirali su sa dva rata, od kojih je posljednji bio od 1988. do 1994. godine. Najveća tačka spora između zemlje je oko regije Nagorno-Karabkh.

Šef pres službe azerbejdžanskog Ministarstva spoljnih poslova Hikmet Hadžijev je kazao agenciji Trend da su se Azerbejdžanci žalili osoblju na aerodromu, ali da greška nije ispravljena.

Potom je direktor aerodroma Damir Pinjatić poslao pismo diplomatskoj misiji Azerbejdžana i izvinio se zbog greške.

Pinjatić je u pismu naveo da je greška bila nenamjerna i posljedica mehaničke greške jednog od zaposlenih, protiv koga su preduzete administrativne mjere, navodi Trend.

Bonus video: