HN: Moto skup na ušću rijeke Sutorine

"S obzirom na mogućnost besplatnog boravka u moto kampu, mnogi gosti našeg skupa dođu nekoliko dana prije i ostanu nekoliko dana poslije moto skupa, što značajno doprinosi produžetku sezone, odnosno povećanju broja turista u post-sezoni”, ističe Vlaović iz MC Cruiser
77 pregleda 0 komentar(a)
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 23.08.2015. 15:28h

U Igalu će u organizaciji moto kluba MC Cruiser iz Herceg Novog od 28. do 30. avgusta biti organizovan IV Međunarodni moto skup na pješčanoj plaži Stara banja, na ušću rijeke Sutorine.

Međunarodni Moto skup MC Cruiser Herceg Novi je, po ocjeni gostiju, jedna od najvećih i najbolje organizovanih manifestacija ovog tipa u Crnoj Gori.

“Već prvi moto skup, koji smo organizovali 2012. godine u Igalu, bio je više nego uspješan, a broj moto klubova i posjetilaca iz zemlje i inostranstva koji su došli na naredna dva skupa u Bijeloj, potvrdio je da ova manifestacija predstavlja pravi turistički potencijal u pauzi između brojnih festivala i manifestacija po kojima je naš grad poznat. Bajkeri mnogo putuju obilazeći interesantne destinacije, a posebno su im privlačni moto skupovi sa besplatnim kampom za goste, zabavnim programom, izletima i defileom motora koji su spoj odlične muzike, atraktivnih sadržaja i opuštenog druženja ljudi”, ističu organizatori iz MC Cruiser, koji ove godine obilježavaju deceniju postojanja.

“U cilju promovisanja turističkog potencijala našeg grada i čitave Boke, MC Cruiser svake godine za goste moto skupa organizuje izlete turističkim brodovima Bokokotorskim zalivom. Na Prvom moto skupu obišli su ostrvo Lastavica i tvrđavu Mamula, na II moto skupu peraška ostrva Gospa od Škrpjela i Sveti Đorđe, prošle godine Ostrvo cvijeća i Ostrvo Svetog Marka u Tivatskom zalivu, a ove godine je opet planiran izlet do Mamule. S obzirom na mogućnost besplatnog boravka u moto kampu, mnogi gosti našeg skupa dođu nekoliko dana prije i ostanu nekoliko dana poslije moto skupa, što značajno doprinosi produžetku sezone, odnosno povećanju broja turista u post-sezoni”, ističe Dragana Vlaović iz MC Cruiser.

Planiran je zanimljiv program - defile motorista gradom, rok koncerti, bajkerske igre i izleti.

Sponzori moto skupa su Opština Herceg Novi i Turistička organizacija grada.

Bonus video: