Ovo su nove autobuske linije u Podgorici

Direktor pomenutog preduzeća Danilo Pejović najavio je da će linije saobraćati i nakon Nove godine samo ako budu rentabilne
666 pregleda 10 komentar(a)
autobus, Podgorica, Foto: Zoran Đurić
autobus, Podgorica, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 20.08.2015. 11:42h

Nove autobuske linije L-15 i l-16, gradskog prevoznika ”Montenegro prevoz Pejović” biće otvorene u ponedeljak, od kada će pa do 31. decembra saobraćati probno. Linija L-15 saobraćaće od nove zgrade kod semafora u Bulevaru Stanka Radonjića do okretališta kod Duvanskog kombinata, dok će se linijom L-16 prevoziti putnici od marketa “Laković” na Koniku do Vranića.

Pomenutim linijama autobusi će saobraćati, radnim danima na svakih pola sata, dok vikendom na svakih sat.

Putnici koji budu htjeli koristiti autobuse na liniji L-15 imaće stajališta kod početne stanice u Bulevaru Stanka Radonjića, Penzionerske zgrade, Tehnomaksa, u Ulici 4.jula, Bracana Bracanovića, Ibrahima Derviševića, Mitra Bakića, kod Autobuske stanice, zgrade EI Niša u Ulici Oktobarske revolucije, Pejtona, Hotela Nikić, elektrodistribucije u Ulici Ivana Milutinovića, Ambasade SAD-a, nove Medicinske škole, KBC-a I okretišta kod Duvanskog kombinata.

Stajališta na liniji L-16 biće kod marketa “Laković” na Koniku, kasarni Masline, semaforima ispod podvožnjaka na obilaznici, na Bulevaru Ivana Crnojevića, Milenijumu, kod Palade, Pet udovica, Galerije most ispod Malog brda, zatim na skretanju za Rogame I skretanju za Vraniće, kod kontejnera, gdje se završava linija.

Direktor pomenutog preduzeća Danilo Pejović najavio je da će linije saobraćati i nakon Nove godine samo ako budu rentabilne, zbog čega će konstantno pratiti njihovo funkcionisanje.

“Stalno ćemo osluškivati građane, anketirati ih, iz razloga kako bi vidjeli da li su linije dobre i šta treba učiniti da bi bile bolje”, kazao je Pejović.

On je napomenuo da su imali više sastanak u Opštini Glavnog grada na kojima je razmatrano uvođenje novih linija i da će u narednom periodu imati još, kako bi i dalje radili na poboljšanju gradskog prevoza.

“Pošto se grad stalno širi, i na velikom broju lokacija se otvaraju nova preduzeća, raste i potreba za uvođenjem novih linija, na čemu ćemo raditi u vremenu koje dolazi”, najavio je Pejović.

Bonus video: