"Za ljepše lice Podgorice": Kreče fasadu zgrade Glavnog grada

Tomović je saopštio da je na dvije trećine planiranih zgrada obnovljena fasada, ali da su velike vrućine smetale radnicima
114 pregleda 6 komentar(a)
Opština, Glavni grad, Foto: Filip Roganović
Opština, Glavni grad, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 17.08.2015. 14:09h

Radnici Agencije za stanovanje postavili su prije desetak dana skele na zgradi Glavnog grada i počeli sa uređenjem fasade.

Direktor Agencije Vladimir Tomović kazao je da se radovi izvode u okviru projekta “Za ljepše lice Podgorice”, kojim će biti okrečene sve fasade zgrada u centru grada.

“Spoljašnji zidovi zgrade Glavnog grada kreče se bijelom bojom, a tokom sledeće sedmice odradiće se neophodne popravke, odnosno sitni limarski i bravarski radovi, kako bi objekat bio funkcionalan”, kazao je Tomović “Vijestima”.

Očekuje se da će uređenje zgrade biti gotovo do kraja sljedeće sedmice.

Istakao je da je do sada odrađeno dvije trećine projekta na uređenju zgrada u centru grada, ali da su tokom avgusta radovi usporeni.

“Velike vrućine su značajno otežale izvođenje krupnijih popravki na fasadama, pa su rađeni samo molerski radovi. Takođe je veliki broj stanara zgrada bio odsutan tokom avgusta, pa se bez njihove saglasnosti nije moglo raditi na uređenju dvorišnog dijela zgrada, gdje je bila potrebna njihova saglasnost na uklanjanju klima uređaja i drugih radova vezanih za stanove”, kazao je Tomović.

Tvrdi da se spremaju da punom snagom nastave sa radovima u septembru, dok je najavio da bi projekat trebao biti završen u oktobru.

Kazao je i da se povećao obim radova u Ulici slobode jer su pojedini stanari učestvovali kako bi se na njihovim zgradama odradili dodatni radovi.

Akcija “Za ljepše lice Podgorice”, čiji je cilj uređenje starih fasada, počela je krajem januara ove godine.

Bonus video: