Ispovijest nikšićkog dilera marihuane: Nemam problema sa policijom

„U Nikšiću 100 grama marihuane plaćam 100 eura, od njega napravim dvjesta džointa i dolje to prodam za 2.000 eura“
240 pregleda 48 komentar(a)
marihuana, džoint, Foto: Shutterstock
marihuana, džoint, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 17.08.2015. 13:35h

Droge na nikšićkim ulicama već neko vrijeme tvrde upućeni - fali. Tačnije, mnogo je manje dilera koji je prodaju. S početkom turističke sezone većina nikšićkih dilera marihuane i ostalih opojnih droga seli se u Budvu i druge primorske centre.

,,Zaradim dvadeset puta više odlaskom do Budve“, priča za Monitor sedamnaestogodišnji narko diler. „Računica je jasna: ako u Nikšiću pakovanje marihuane od dva grama košta pet eura i od njega se mogu napraviti četiri ’džointa’ a svaki od njih u Budvi se prodaje 10 eura, jasno je zašto ljeti odem na primorje“, objašnjava. Već tri godine bavi se ovim ,,biznisom".

Odlaskom u Budvu zaradi i dvadeset puta više nego u Nikšiću. „U Nikšiću 100 grama marihuane plaćam 100 eura, od njega napravim dvjesta džointa i dolje to prodam za 2.000 eura“. Postoji, objašnjava, još načina da se zarada uveća. Ukoliko se po drogu ide direktno u Tuzi, dobit se poveća za dodatnih petnaest odsto. „U Tuzima se kilogram marihuane prodaje za 850 eura, pa ti računaj“, smije se mladi preduzetnik.

On ima svog dobavljača koji ga, uvjeren je, nikad ne bi prevario. Marihuana je albanska, tzv. ,,domaćica". Ne radi i ne bi, kaže, radio sa tvrdim drogama. Sa policijom, kaže, nema problema.

„Nikada ne nosim preko dvadeset grama i najviše šta može da mi se dogodi jeste da me registruju kao narkomana. Preuzmem krivicu na sebe, kažem da je za sopstvenu upotrebu, objasnim inspektoru da sam muzičar i da povremeno uzimam, i obično me puste bez problema“.

Prema zvaničnim podacima, nikšićka i granična policija je u prošloj godini, na teritoriji Nikšića, oduzela oko 215 kilograma skanka i 670 stabljika marihuane. Naš je sagovornik sumnjičav prema zvaničnim podacima.

,,Pouzdano znam kada je na Skadarskom jezeru uhvaćeno 120 kilograma. Zvanično je objavljeno da je zaplijenjeno samo pedeset. Pogodite gdje je ostatak završio? I onda se pitajte odkuda policijskim službenicima imalo višeg ranga onakve kućerine i auta”, kaže naš sagovornik. ,,Ubrzo izlazim iz svega ovoga”, kaže. Sledeće godine završava muzičku školu, planira da upiše akademiju i potpuno prestane i sa dilovanjem i sa uzimanjem marihuane’’.

„I sada rijetko ’dunem’, možda jednom mjesečno, ljeti malo češće, čisto od zezanja. A i prodaja je počela iz zezanja: ima nas desetak koji se družimo i onda su me nagovorili da ja nabavljam za sve, pa za još desetak drugova i tako je krenulo“, priča...

OPŠIRNIJE ČITAJTE U NOVOM BROJU MONITORA

Bonus video: