Budva: Vlasnici lokala tuže EPCG zbog nestanka struje

Struja je nestala juče od jedan do četiri časa, baš u vrijeme kada je najveći promet u ulici na šetalištu gdje su restorani
145 pregleda 30 komentar(a)
Budva, šetalište, Foto: Vuk Lajović
Budva, šetalište, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 12.08.2015. 17:31h

Vlasnici lokala brze hrane i ostalih ugostiteljskih objekata, njih dvadeset, na dijelu budvanskog šetališta od hotela “Budva“ do Vile “Manojlović ponovo, treći put za protekle dvije sedmice pretrpjeli su ogromnu štetu jer im je zbog jučerašnjeg nestanka struje uništena sva roba.

Odlučili su da presaviju tabak i tuže Elektroprivredu za nadoknadu štete u vansudskom poravnanju. Taj dio šetališta bio je od sinoć, sat poslije ponoći, pa do gotovo četiri sata izjutra bez struje, upravo u vrijeme kada najveći broj gostiju, okolnih popularnih otvorneih šankova, nakon završetka muzike u tim barovima, obično u lokalima brze hrane večera.

Tada je i najveći profit koji ostvaraju vlasnici restorana brze hrane, a sinoć, treći put zaredom tokom dvije sedmice, po više sati, bili su priseljni da ne rade.

“Taman kada je nestala struja, stigla je i finansijska inspekcija u naše lokale da obavlja kontrolu, jer su neki nastavljali da rade i kada je nestala struja, misleći da je u pitanju kratkotrajni kvar, koji će brzo biti otklonjen. Međutim, puna tri sata mi smo čekali da se omogući normlno elektrosnabdijevanje”, naveli su vlasnici restorana brze hrane.

Oni su ogročneni, jer se sve dešava u špicu ljeta, u vrijeme kada jedino i mogu da ostvare dovoljno profita, kako bi izmirili sve obaveze prema državi i Opštini, tako i obezbijedili sebi zaradu, za egzistenciju do naredne sezone.

Vlasnici lokala za svoje objekte plaćaju visoke zakupnine, kako JP „Morsko dobro“, tako i lokalnoj upravi.

„Bojimo se da ovome nije kraj, jer gotovo svake noći strahujemo da će se ponovo desiti isključenja. Mi zapošljavamo veliki broj radnika, plaćamo poreze, dažbine, to znaju i inspekcijske službe, koje nas redovno kontrolišu, a sa druge strane nemoćni smo, jer nemamo kome da se obrtimo da nas zaštiti od ovakvih “nepogoda”, koje se dešavaju”, kazali su revoltirani vlasnici lokala.

Bonus video: