EU Info Centar daje priliku učenicima da otputuju u Strazbur

“Recite nam šta biste mijenjali, šta popravili i na koji način, da ste vi u mogućnosti da donosite odluke. Predlozi se mogu odnositi na vaše najbliže okruženje, grad ili državu. Predložite koji problem treba da se riješi i kako, sa kojim izazovom bi političari trebalo da se suoče i na koji način da odgovore”, poručili su organizatori
84 pregleda 0 komentar(a)
Strazbur, Foto: EU Info Centar
Strazbur, Foto: EU Info Centar
Ažurirano: 03.08.2015. 16:52h

EU Info Centar pripremio je za učenike starosti od 16 do 18 godina konkurs na temu “Da se ja pitam”, na kojem imaju priliku da otputujetu u Strazbur.

Na temu “Da se ja pitam” treba pripremiti video (do 5 minuta) ili fotografiju sa kratkim opisom (do 30 riječi).

“Recite nam šta biste mijenjali, šta popravili i na koji način, da ste vi u mogućnosti da donosite odluke. Predlozi se mogu odnositi na vaše najbliže okruženje, grad ili državu. Predložite koji problem treba da se riješi i kako, sa kojim izazovom bi političari trebalo da se suoče i na koji način da odgovore”, poručili su organizatori.

Autori najboljeg videa i najbolje fotografije kao nagradu dobijaju priliku da borave u Strazburu 22 - 23. novembra i učestvuju na EuroMed-Scola događaju, čiji je domaćin Evropski parlament.

Program događaja ima za cilj da promoviše uključenost mladih u politiku.

EuroMed-Scola simuliraće rad Parlamentarne skupštine Unije Mediterana, a u simulaciji će učestvovati učenici srednjih škola 28 zemalja članica EU i partnerskih država.

Cilj je njegovanje dijaloga i poštovanja različitosti, kao i građanskog obrazovanja za unaprjeđenje demokratije, ljudskih prava i osnovnih sloboda, tolerancije i mirnog rješavanja sporova.

Ko će dobiti nagradu, odlučivaće osim žirija i crnogorska javnosti.

Originalne radove slati do 21. septembra do 18h na mail info@euic.me (video možete postaviti na stranicama www.sendspace.com i www.wetransfer.com i poslati linkove na), na Twitter @euicmne ili porukom na Facebook stranicu (https://www.facebook.com/pages/EU-Info-Centar/460995904033106?fref=ts).

Bonus video: