Carinik kaže da je bolestan, tužioci provjeravaju snimak

"Nisam uzeo mito, moj nesiguran hod posljedica je bolesti, što znaju šefovi, a ne pijanstva", navodi D.L.
403 pregleda 22 komentar(a)
carinik, Foto: Printscreen
carinik, Foto: Printscreen
Ažurirano: 22.09.2018. 16:51h

Ulcinjsko Osnovno tužilaštvo formiralo je predmet povodom snimka, na kome se vidi crnogorski carinik D.L. u pijanom stanju, kome vozač automobila na graničnom prelazu nešto stavlja u ruku.

Carinik je u mailu koji je juče dostavio “Vijestima” međutim naveo da nije uzeo mito, te da “nesiguran hod” nije posljedica alkohola, već bolesti.

JWPlayer video mesto

"Kao potpuno netačnu, demantujem vijest, objavljenu 21. septembra, da sam na prelazu Sukobin uzeo mito od vozača. Moj demanti jasno potvrđuje snimak na koji se poziva vaš novinar, navodeći da sam uzeo “nešto”, što je u suprotnosti sa novinarskom etikom i profesionalnošću. Moj, donekle nesiguran hod, posljedica je moje bolesti, o čemu su upoznati carinski organi, a ne pijanstva. Vašim ishitrenim i neprovjerenim objavljivanjem pomenute vijesti, meni je nanijeta velika materijalna i moralna šteta”, poručio je D.L. u mailu dostavljenom “Vijestima”.

Na snimku, koji je prije nekoliko dana objavljen na albanskim društvenim mrežama, D.L. najprije pregleda zadnji dio vozila, a onda kratko razgovara sa vozačem, nakon čega mu on stavlja nešto u ruku. Carinik ga zatim grli i odlazi ka drugom vozilu.

Iz Uprave carina Crne Gore prije dva dana su potvrdili da je protiv carinika pokrenut disciplinski postupak. Oni nisu naveli identitet osobe koja se vidi na snimku. “Uprava carina je utvrdila identitet carinskog službenika i preduzela sve mjere iz svoje nadležnosti. Pokrenula je disciplinski postupak u cilju utvrđivanja odgovornosti imenovanog službenika i izricanja disciplinskih mjera”, odgovorili su iz tog organa.

Oni nijesu naveli za šta se carinik sumnjiči, da li je posrijedi moguća korupcija ili samo pijanstvo na radnom mjestu.

Iz Osnovnog tužilaštva u Ulcinju juče je odgovoreno da je “tužilaštvo formiralo spis povodom događaja”.

“I kao hitno zatražilo od Uprave policije prikupljanje potrebnih obavještenja kako bi se utvrdio identitet carinskog službenika koji je od putnika uzimao novac na graničnom prelazu između Albanije i Crne Gore kako bi isti prešli državnu granicu, te ostala obavještenja koja su potrebna radi odlučivanja u ovoj krivično pravnoj stvari”, navodi se u odgovoru rukovoditeljke ulcinjskog ODT Ferihe Muratović.

Uprava policije prije dva dana nije bila obaviještena o snimku, za koji se navodi da je napravljan na graničnom prelazu Sukobin ka Albaniji.

Bonus video: