Nastupi klapa i grupa na novskim trgovima

2 komentar(a)
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 02.08.2015. 12:52h

Statistika nastavlja da bilježi ogoromno povećanje broja turista na hercegnovskoj rivijeri u odnosu na isto vrijeme prošle godine, ali posjeta na plažama, u ugostiteljskim objektima, i trgovinama, govore da je posjeta na nivou lanjske.Samo je evidencija bolja.

Prema podacima TO u najvećem bokeljskom gradu boravi 31.664 gostiju.Preko 70 odsto ili 24.682 smješteni su u domaćoj radinosti, a 4.156 u hotelima.

U Herceg Novom u toku je Filmski festival Herceg Novi – Montenegro film festival, prije toga bili su organizovani Dani Muzike, Trg od knjige, Noć kulture, slijedi Gitar art festival i druga kulturna dešavanja. Iako su turisti raznovrsnost kulturnih manifestacija, u prošlogodišnjoj Anketi turista ocijenili sa 3,71, mali procenat kao razlog posjete ovom dijelu Jadrana navodi kulturne programe i manifestacije.

Ipak postoji saglasje da takvi programi obogaćuju turističku ponudu i doprinose njenom kvalitetu.

Od ove godine TO angažovanjem novskih klapa i ženskih vokalnih grupa, želi da obogati ponudu i oživi centar grada. Svake nedjelje biće organizovani jedan nastup sastava Lira i dva klape Castel Nuovo, a dani nastupa zavisiće od kalendara ostaklih kulturnih i zabavnih događaja u gradu, objasnila je vd TO Bojana Blagojević.

Nastupi Lire i Castel Nuovo koji su izvodili pjesme iz Boke, etno pjesme, ali i popularnu domaću i stranu muziku prethodnih dana izazvali su interesovanje gostiju, ali i mještana.

„Trg je živnuo, kafići su puni, mnogobrojni su se zaustavljali iz znatiželje i ostajali da slušaju. A opet, muzika nije bila preglasna pa se moglo družiti i razgovarati. “, istakla je Blagojević.

Bonus video: