Petnjica sljedeće godine dobija srednju stručnu školu

Agović je pohvalio rad prosvjetnih radnika Petnjice, kao i rezultate njihovih đaka
4 komentar(a)
Samir Agović, Predrag Bošković, OŠ Mahmut Adrović, Foto: Vlada Crne Gore
Samir Agović, Predrag Bošković, OŠ Mahmut Adrović, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 28.07.2015. 16:14h

Ministarstvo posvjete i Skupština opštine (SO) Petnjica planiraju da do kraja iduće godine u toj opštini oforme srednju stručnu školu, saopšteno je tokom posjete ministra Predraga Boškovića Petnjici.

Bošković je danas otvorio novi školski sportski poligon Osnovnoj školi (OŠ) „Mahmut Adrović“ u Petnjici.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Bošković je iskazao zadovoljstvo zbog realizacije tog projekta, i ukazao na značaj stvaranja dobrih uslova za školovanje djece u toj opštini, kako bi ona mogla da svoje talente i karijere ostvaruju u svojoj sredini, čime bi se spriječilo iseljavanje iz petnjičkog kraja.

“On je istakao da Ministarstvo posvjete i SO Petnjica imju zajednički plan da do kraja iduće godine oforme srednju stručnu školu u Petnjici. Takođe, on je kazao da je u planu i osnivanje vrtića, podjećajući na važnost predškolskog obrazovanja koje je u sjevernim opštinama najslabije”, kaže se u saopštenju.

Predsjednik opštine, Samir Agović, pohvalio je rad prosvjetnih radnika Petnjice, kao i rezultate njihovih đaka.

“On je zahvalio Ministarstvu prosvjete na onome što je do sada učinjeno u Petnjici i izrazio zadovoljstvo zbog buduće saradnje povodom otvaranja srednje stručne škole i vrtića”, navodi se u saopštenju.

Bošković je, prilikom posjete Petnjici, obišao i OŠ „25. maj“ u Vrbici.

Bonus video: