Podgorički Critical Mass u čast rijeke Morače

2 komentar(a)
Critical Mass, Foto: Biciklo.me/Facebook
Critical Mass, Foto: Biciklo.me/Facebook
Ažurirano: 29.07.2015. 06:41h

Podgorički Critical Mass, 13. po redu, voziće se u čast rijeke Morače. Tome će biti prilagođena i trasa kojom će biciklisti voziti 31. jula.

"Rijeka Morača čini Podgoricu posebnom time što u urbani prostor unosi svježinu divlje ljepote, koju nijesmo uvijek spremni da poštujemo, čuvamo i koristimo na dobar način. Ovom vožnjom želimo, pored ostalog, da podstaknemo planere mlađe generacije da razmišljaju o tome kako bi se obodom gradskog kanjona Morače mogla projektovati staza podesna za pedalanje, trčkaranje i šetnje. Takođe želimo podsjetiti sugrađane na moračke plaže koje su pomalo zaboravljene posljednjih godina, a predstavljaju dragulj u srcu Podgorice", navode organizatori CM-a.

Biciklistički klub "Džada" će se ovoga puta družiti sa stalnim učesnicima vožnje. U vožnju se kreće u 19 časova, sa Trga republike.

Critical Mass je globalni događaj, jednom mjesečno, najčešće zadnjeg petka u mjesecu. Cilj mu je da skreće pažnju na potrebu za biciklizmom u savremenom društvu kroz podizanje svijesti o bezbjednosti i ravnopravnom učešću biciklista u saobraćaju.

Bonus video: