Gosti odlaze iz Ulcinja jer klime ne rade

Prvih dana turističkog špica struja nekoliko puta dnevno nestaje u Štoju i vlasnici apartmana se žale da gosti napuštaju Ulcinj
10 komentar(a)
bračni par Ljuković, Foto: Samir Adrović
bračni par Ljuković, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 24.07.2015. 05:20h

Prekidi u napajanju električnom energijom obilježili su prve dana špica sezone u Štoju zbog čega su juče neki gosti bili primorani i da prekinu ljetovanje u tom mjestu u zaleđu Velike plaže.

Čak i oni koji imaju agregate, ne računajući Adu, nijesu uspjeli da u potpunosti jučerašnjih 14 sati bez struje servisiraju usluge gostima. Vlasnik apartmana Luka u centru Štoja Šero Ljuković, najavio je tužbu protiv Elektrodistribucije.

"Pošli su mi gosti, a i pokvarilo mi se više od 20 kg mesa. I ja i svi mi u Štoju kao i naši gosti, saznali smo kako je to bez struje i vode na plus 32 noću", kazao je Ljuković. Juče u tri sata iza ponoći, Ismet Balijal iz Sjenice išao je na plažu.

"Morao sam da pođem, brate, bilo je neizdrživo", kaže dok na vrelini čeka red na štandu TO da se prijavi.

"Evo već četiri dana dolazim da se prijavim ali im ne rade kompjuteri jer nemaju struje. A ovdje imam kuću već 40 godina", kaže on.

Na pitanje da li gosti napustaju Štoj zbog čestog nestanka struje, odgovorio je da to rade uglavnom bračni parovi sa bebama.

U redu za prijavu je i Omer Prelević iz Srbije koji tvrdi da se država prema vlasnicima kuća i vikendica koji nijesu odavde, ponaša kao prema azilantima.

"Nema nikog da dođe i da mi pojasni zašto nema struje zbog čega ne rade i hidrofori. Zato su svi tu da vide da li krijem nekog u kući. Ponašaju se prema meni kao da sam azilant”, kaže on.

Za razliku od Štoja na Adi, trenutno boravi 500 gostiju, što je čak 30 odsto više nego lani zahvaljujući agregatima za struju koji su spojeni na hotelsku kuhinju i pumpe za vodu.

"Kod nas nema otkazivanja rezervacija zbog priče o nestancima struje, a u hotelima "Olympic" i "Bellevue" na Velikoj plaži već 20 dana nema slobodnih kreveta.”, rečeno je “Vijestima”.

U direkciji za odnose sa javnošću iz EP kazali su da je struja u Štoju juče nestala zbog kvara na prekidaču u trafo-stanici 35 na Velikoj plaži.

"Zbog manjih prekida u napajanju strujom Štoja u poslednjih nekoliko dana dolazilo je zbog preopterećenosti mreže i rekordne potrošnje struje od 2005. godine. Zbog toga su uvedena vanredna dežurstva", rečeno je “Vijestima”.

Bik težak tonu ušao u dvorište

Problem sa domaćom stokom koja i dalje luta ulicama Štoja, evidentan je i ove godine. U dvorište Ljukovića prije dvije noći pojavio se bik te žak tonu što je izazavalo paniku kod gostiju.

"Morao sam da upalim auto i da ga polako istjeram iz dvorišta. Ko zna gdje je završio”, kaže Ljuković.

On zna čiji je bik, ali ne želi da se zamjera komšijama zbog toga što se dogodilo.

Bonus video: