Instituti za javno zdravlje Crne Gore i Srbije radiće na jačanju saradnje

Sporazum predviđa saradnju stručnih timova nacionalnih instituta, razmenu iskustava i jačanje kapaciteta, posebno u oblastima promocije zdravlja, prevencije i kontrole nezaraznih i zaraznih bolesti, kao i zaštite životne sredine
92 pregleda 0 komentar(a)
Boban Mugoša, Foto: Boris Pejović
Boban Mugoša, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 22.07.2015. 15:35h

Institut za javno zdravlje Srbije "Milan Jovanović Batut" i Institut za javno zdravlje Crne Gore sklopili su danas sporazum o saradnji, saopšteno je iz "Batuta".

Sporazum su u Beogradu potpisali direktor "Batuta" Dragan Ilić i direktor crnogorskog Instituta Boban Mugoša, koji su ukazali na značaj dugogodišnje saradnje dve ustanove.

"Čin današnjeg potpisivanja Sporazuma je formalizovanje saradnje dve važne institucije u zdravstvenim sistemima Srbije i Crne Gore i nastavak postojane saradnje dva instituta, dva ministarstva zdravlja i naše dve države", naglasio je Ilić.

Direktor Mugoša istakao je da Sporazum predstavlja formalni okvir koji će omogućiti da zajedničkim radom, u evropskim okvirima, dva Instituta unaprede aktivnosti na dobrobit oba naroda.

Sporazum o saradnji u oblasti javnog zdravlja predviđa saradnju stručnih timova nacionalnih instituta, razmenu iskustava i jačanje kapaciteta, posebno u oblastima promocije zdravlja, prevencije i kontrole nezaraznih i zaraznih bolesti, kao i zaštite životne sredine.

Specifične oblasti saradnje činiće zajedničke aktivnosti na jačanju regionalne saradnje i učešće u međunarodnim projektima.

Bonus video: