Objavljena Lista kandidata za članstvo u Operativnom timu

0 komentar(a)
Vlada Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Vlada Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.07.2015. 20:23h

Kancelarija za saradnju s nevladinim organizacijama Vlade Crne Gore objavila je Listu kandidata za članstvo u Operativnom timu Partnerstva za otvorenu upravu, po odgovarajućim područjima djelovanja.

U saopštenju Vlade navodi se da je za oblast Poboljšanje javnih usluga kandidat Boris Marić iz Centra za građansko obrazovanje koga su predložile 22 nevladine organizacije, od koji je 15 predloga bilo u skladu sa Javnim pozivom.

Navodi se da za oblast Povećanje javnog integriteta nije bilo predloženih kanidata, a da je za Povećanje javnog integriteta kandidatkinja Dina Bajramspahić iz Isntituta laternativa, koju je predložilo šest nevladinih organizacija, od kojih je jedan bio u skladu sa Javnim pozivom.

Predstavnik Mreže za afirmaciju nevladinog sektora Vuk Maraš, kandidat je za oblast Uspostavljanje sigurnijih zajednica. Njega je predložilo osam nevladinih organizacija, od kojih je 1 predlog bio u skladu sa Javnim pozivom.

Za oblast Povećanje odgovornosti kompanija kandidatkinja je Mariba Vuković direktorka Centra za razvoj nevladinih organizacija, koju je predložilo osam nevladinih organizacija, od kojih su dva predloga bila u skladu sa Javnim pozivom.

U saopštenju Vlade navodi se da je prilikom utvrđivanja Liste, konstatovano da je u roku pristiglo 46 prijedloga, da je 19 bilo u skladu sa Javnim pozivom, dok 27 nije ispunjavalo uslove definisane pozivom.

Kako su kazali za četiri oblasti predloženo šest kandidata, ali dva nijesu uvrštena na Listu jer za njih nije dostavljena potpuna dokumentacija, odnosno nije dostavljen predlog sa navođenjem oblasti za kandidata, mada je Javnim pozivom precizirano da “Nevladina organizacija može predložiti samo jednog kandidata za članstvo u Operativnom timu i to samo za jednu oblast.“

Ističe se da za područje Povećanje javnog integriteta, nije bilo predloga, pa će biti potrebno da se za ovu oblast obnovi postupak predlaganja kandidata.

Bonus video: