Herceg Novi: Dukić na prijemu u Opštini

Dukićev san je, kako je kazao danas, zlatna medalja na svjetskom ili olimpijskom trakmičenju
1 komentar(a)
Milivoje Dukić, Foto: Slavica Kosić
Milivoje Dukić, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 15.07.2015. 14:10h

Jedriličara Milivoja Dukića, koji je prvi crnogorski sportista koji je ispunio normu za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016.godine. danas su primili predsjednik opštine Dragan Janković i predsjednik Skupštine opštine Andrija Radman.

Dukićev san je, kako je kazao danas, zlatna medalja na svjetskom ili olimpijskom trakmičenju.

Dukić se prije pet dana vratio sa Svjetskog prvenstva u Kingstonu (Kanada) gdje je u klasi laser standard, u konkurenciji 159 takmičara iz 63 države, osvojio 37. mjesto što je dovoljno za plasman na Olimpijskim igrama. Po propozicijama Svjetskog prvenstva pravo učešća na Olimpijadi ima tz. „zlatna grupa“ od prvih 50 takmičara.

Trenutno se kako je kazao odmara i pravi planove priprema za Olimpijske igre. Još kao dječak razmišljao je o uspjehu. Snovi se, kaže, polako ostvaruju. Svjestan značaja direktnog plasmana na Olimpijske igre, Dukić je istakao da nije samo on zaslužan za uspjeh koji je postigao.

"Za to je zaslužan cijeli jedan tim, počev od moje majke, koja je dvoje djece podigla na jedan izuzetno težak način, zatim tu je i moj Klub (JK „Jugole Grakalić“) sa Škvera koji je takođe uradio veliki posao. To je i uspjeh grada i države. Jedrenje je dosta elitan, skup i izuzetno komplikovan sport. Popularan je u najbogatijim zemljama svijeta kao što su Novi Zeland, Velika Britanija, Australija, Argentina, Brazil...Doći iz male zemlje kao što je Crna Gora i plasirati se direktno na Olimpijske igre mislim da je to nevjerovatan uspjeh", kazao je Dukić.

Predsjednik opštine Dragan Janković čestitao je Dukiću na postignutim rezultatima i istakao da su sportovi na vodi uvijek bili prioritet u Herceg Novom i da će tako biti i ubuduće. Predsjednik Skupštine opštine Andrija Radman je čestitao Milivoju na uspjehu, istakavši da je lokalna uprava spremna da mu u skladu sa mogućnostima pomogne na putu ostvarivanja još boljih rezultata.

Bonus video: