Koprivica ne može da radi van Univerziteta Crne Gore

Od profesora Sava Lauševića, Natalije Brajković i Nikole Mijanovića, Senat zatražio dopunu dokumentacije
96 pregleda 1 komentar(a)
Dragan Koprivica, Foto: Arhiva Vijesti
Dragan Koprivica, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 10.07.2015. 18:54h

Senat Univerziteta Crne Gore (UCG) nije dao dozvolu profesorima Filozofskog fakulteta Draganu Koprivicii Ani Pejanović da rade van UCG, saznaju "Vijesti".

Prema nezvaničnim informacijama, Senat je zatražio i dopunu dokumentacije profesorima Savu Lauševiću, Nataliji Brajković i Nikoli Mijanoviću.

O odobrenju za rad na ustanovama van UCG za ova tri profesora raspravljaće se na jednoj od narednih sjednica.

Senat je krajem juna odbio da se izjasni o predlogu Filozofskog fakulteta da profesorima retroaktivno odobri angažovanje na ustanovama u regionu. Oni su tada tražili dozvolu za studijsku godinu koja je na izmaku, nakon što su na drugim ustanovama predavali bez dozvole Senata. Odgovoreno im je da dozvolu moraju da traže za predstojeću studijsku godinu.

"Vijesti" su početkom marta objavile da podgoričko tužilaštvo provjerava radne angažmane nekoliko profesora UCG, za koje se sumnja da su puno radno vrijeme zaposleni i na univerzitetima država regiona, te da odobrenje Senata za rad nije ni tražilo ni dobilo desestak predavača, među kojima je najviše zaposlenih na FF.

Rektorka Radmila Vojvodić potom je uručila otkaze zbog duplog radnog odnosa Srđanu Vukadinoviću,Slavici Perović, Mihailu Mijanoviću i Bogoljubu Šijakoviću, koji su najavili da će zbog toga tužiti UCG.

Nataša Kostić v.d. dekanica Instituta

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore (UCG) imenovao je na jučerašnjoj sjednici Natašu Kostić za vršiteljku dužnosti dekanice Instituta za strane jezike.

Kako je saopšteno, Kostićeva je član Strukovnog vijeća za društvene nauke te visokoškolske ustanove, kao i novoformiranog Centra za doktorske studije na UCG.

Kostićeva je imenovana nakon što je ostavku na tu funkciju, iz ličnih razloga, podnijela Neda Andrić, kojoj je mandat trajao do 27. avgusta.

Bonus video: