Konkurs za Školu demokratskog rukovođenja

Kako je saopšteno, sa izabranim učesnicima biće potpisan ugovor o učešću u Školi, a svi polaznici će biti u obavezi da plate simboličnu kotizaciju za učešće
1 komentar(a)
Mladi ljudi, Foto: Shutterstock
Mladi ljudi, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 10.07.2015. 17:06h

Konkurs za polaznike XIV generacije Škole demokratskog rukovođenja za 2015/2016. godinu je raspisan, a ciljna grupa su predstavnici parlamentarnih stranaka, novinari, zaposleni u državnoj administraciji, kao i predstavnici nevladinog sektora koji prate proces evropskih integracija.

Kako je saopšteno iz Građanske alijanse (GA), konkurs je otvoren do 25 jula.

"Konceptom XIV generacije Škole, ciljna grupa su predstavnici parlamentarnih političkih stranaka na značajnim funkcijama u partiji, novinari većih medija u Crnoj Gori, zaposleni u državnoj administraciji kao i predstavnici NVO sektora koji su uključeni ili prate proces evropskih integracija", kaže se u saopštenju.

Ovogodišnjim programom škole, koja se organizuje u okviru Asocijacije škola političkih studija, predviđeno je pet modula, koji će biti posvećeni različitim aspektima procesa evropskih integracija, a istovremeno prilagođeni potrebama ciljnih grupa predviđenih projektom.

Za učešće u Školi, kako je saopšteno, neophodno je aktivno znanje engleskog jezika.

"U cilju formiranja izbalansirane grupe učesnika po svim relevantnim kriterijumima, posebno ohrabrujemo kandidate sa sjevera Crne Gore i pripadnike/ce ženskog pola i manjinskih naroda da se prijave za učešće u Školi“, saopšteno je iz GA.

Detaljno popunjenu prijavu potrebno je dostaviti GA do 25.jula, a intervjui sa kandidatima, koji su ušli u uži krug, biće obavljeni nakon tog datuma, a odabrani kandidati će biti oni koji prema njihovoj procjeni najviše odgovaraju idealnom profilu učesnika Škole.

Organizatori projekta će, kako se navodi, pokriti troškove smještaja, putovanja i učešća na svim aktivnostima u okviru godišnjeg kurikulima.

"Učesnici će pred početak Škole dobiti detaljne infomacije o datumima i programu Škole kako bi lakše planirali obaveze. Datumi održavanja modula će biti usklađeni sa obavezama učesnika na poslu“, kaže se u saopštenju.

Kako je saopšteno, sa izabranim učesnicima biće potpisan ugovor o učešću u Školi, a svi polaznici će biti u obavezi da plate simboličnu kotizaciju za učešće.

"Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati na broj telefona 020 513 687, e-mail-office@gamn.org ili 067 587 895. Web prezentacija Škole se nalazi OVDJE, gdje možete naći sve potrebne infomacije“, saopšteno je iz Građanske alijanse.

Bonus video: