Nikić nije znao šta će sa 10.000 eura, pa betonirao korito Ribnice

“U srećnim gradovima betonirana i popločana su korita rijeka, kako se ne bi skupljalo smeće i uginule životinje i širili neprijatni mirisi u vrijeme kada presuše. Nijesam znao šta da radim sa 10 hiljada eura i potroših ih u korito Ribnice misleći da radim korisnu stvar. Nijesam znao da sam pogriješio”
206 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 08.07.2015. 13:25h

Preduzeća “Neksan” iz Nikšića i “Nikić” iz Podgorice nelegalno su betonirali korito rijeke Ribnice.

Iz Glavnog grada saopšteno je da su pomenuta preduzeća samoinicijativno izvodila radove, zbog čega im je inspektor za vode zabranio dalje betoniranje.

“Radove u koritu rijeke Ribnice su samoinicijativno, bez prethodne saglasnosti nadležnih organa, izvodili DOO „Neksan“ iz Nikšića i DOO „Nikić“ iz Podgorice. Inspektor za vode Glavnog grada je u konkretnom slučaju izvršio inspekcijski nadzor i pomenutim subjektima izdao rješenja o zabrani daljeg izvođenja radova”, navodi se u odgovorima Glavnog grada.

Direktor “Neksana” Ivan Ivanović kazao je juče “Vijestima” da proteklih dana nijesu izvodili radove na koritu podgoričke rijeke.

Vlasnik “Nikića” Ljubomir Nikić, međutim, tvrdi da je želio da uradi korisnu stvar sa 10.000 eura, koje “nije znao” kako da potroši.

“U srećnim gradovima betonirana i popločana su korita rijeka, kako se ne bi skupljalo smeće i uginule životinje i širili neprijatni mirisi u vrijeme kada presuše. Nijesam znao šta da radim sa 10 hiljada eura i potroših ih u korito Ribnice misleći da radim korisnu stvar. Nijesam znao da sam pogriješio”, kazao je juče Nikić “Vijestima”.

Tvrdi da su radnici, koje je unajmio, četiri dana skupljali smeće ispod Mosta braće Zlatičanin, ali da je sada u nedoumici kako da ga izvuče iz rijeke, jer “nema dozvolu za to.”

Ispod zgrade “Nikića” na obali Ribnice, za vikend su viđene mašine firme “Transpetrol” i radnici koji betoniraju korito rijeke.

Betoniranje korita izazvalo je mnogo negativnih kritika na društvenim mrežama.

Ribnica je prije nekoliko godina betonirana u dijelu ispod Mosta braće Zlatičanin.

Galerija

Bonus video: