Podgorica: Obroci za Narodnu kuhinju 464.000€

U ugovoru, koji će važiti do kraja ove godine, piše da je cijena po jednom obroku 2,77 eura, a „Kings and co” treba da dostavlja 500 obroka dnevno
182 pregleda 0 komentar(a)
Narodna kuhinja Podgorica, Foto: Luka Zeković
Narodna kuhinja Podgorica, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 01.07.2015. 18:43h

Glavni grad zaključio je početkom juna ugovor vrijedan oko 464.000 eura sa firmom „Kings and co”, kojim je dogovoreno pripremanje, dostavljanje i serviranje gotovih jela za Narodnu kuhinju na Koniku.

U ugovoru, koji će važiti do kraja ove godine, piše da je cijena po jednom obroku 2,77 eura.

Kako je naveden u ugovoru “Kings and co” treba da dostavlja 500 obroka dnevno.

“Od toga 150 u periodu od 12 do 14 časova na pojedinačne adrese na teritoriji grada i prigradskih naselja”, piše u ugovoru.

Iz Sekretarijata za socijalno staranje „Vijestima” je saopšteno da usluge Narodne kuhinje koristi 286 porodica i pojedinaca.

“Na kućnu adresu se isporučuje 141 obrok, dok se u objektima Narodne kuhinje korisnicima isporučuje 359 obroka”, naglasili su iz Sekretarijata za socijalno staranje.

Firma “Kings and co” se ugovorom obavezala da redovno održava higijenu Narodne kuhinje, uključujući i sanitarne prostorije...

Takođe će morati da obezbijedi sredstva za čišćenje, deterdžente, krpe, ali i da vodi računa da sve posuđe u koje se hrana servisira bude oprano.

Narodna kuhinja otvorena je u julu 2013. godine, sa ciljem da se na što bolji način vodi računa o potrebama građana koji su u stanju socijalne potrebe.

Pravo na besplatan obrok imaju beskućnici, osobe pod starateljskom zaštitom, porodice koje primaju socijalnu pomoć, kao i penzioneri sa najnižim primanjima.

I preduzeće “Putevi” zaključilo je ugovor o dostavljanju gotovih jela sa firmom “ Kings and co”, čija je vrijednost 19.040 eura.

Cijena jednog obroka, piše u ugovoru, iznosi 2,80 eura.

“Dobavljač je dužan da zaključi i ugovor sa ovlašćenom institucijom koja kontroliše bezbjednost hrane i sanitarno - higijenske uslovima u objektima gdje se priprema hrana”, navodi se u tom ugovoru.

Najveći potrošači odmaralište na Veruši i ustanova za liječenje

Za nabavku prehrambenih artikala za potrebe svih organa i službi do kraja godine Glavni grad izdvojio je oko 107.000 eura.

U ugovoru koji je početkom ovog mjeseca potpisan između Glavnog grada i preduzeća “Veletex” piše da su u tu cijenu uključeni troškovi ambalaže prikladne za drumski prevoz, troškovi prevoza i osiguranje prilikom transporta.

Iz Glavnog grada su saopštili “Vijestima” da nabavka obuhvata preko 170 prehrambenih artikala. Tvrde da su najveći potrošači Javna ustanova za rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci i Dječji savez (odmaralište na Veruši ).

Bonus video: