"Pri kraju izgradnja 48 stanova na Koniku za interno raseljena lica"

"Zahvaljujući istom programu, stambena rješenja će se iznaći i za mnoge porodice u Nikšiću i Beranama"
3 komentar(a)
Delegacija EU, posjeta Konik, Foto: Delegacija EU
Delegacija EU, posjeta Konik, Foto: Delegacija EU
Ažurirano: 30.06.2015. 17:47h

U okviru sastanka Upravnog odbora i Skupštine donatora Regionalnog stambenog programa, predstavnici Evropske komisije, Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, donatora i partnerskih zemalja i crnogorskih nadležnih organa, obišli su danas Konik gdje se trenutno gradi 48 stambenih jedinica za interno raseljena lica.

"Stanove na Koniku, čija izgradnja je pri kraju, finansira Evropska unija putem Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA). Izgradnja ovih stanova je dio šireg projekta vrijednog tri miliona eura, koji uključuje i komponentu društvene integracije zahvaljujući kojoj je ostvaren napredak po pitanju obrazovanja, zapošljavanja i zdravstvene zaštite interno raseljenih lica. Pored izgradnje ovih stanova, Evropska unija je pojedinačno najveći donator Regionalnog stambenog programa kroz koji će se dodatnih 120 stanova izgraditi na Koniku", navodi se u saopštenju Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori,

Početak radova je, kako je saopšteno iz Delegacije EU, predviđen krajem tekuće godine.

"Zahvaljujući istom programu, stambena rješenja će se iznaći i za mnoge porodice u Nikšiću i Beranama", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: