Mijović: Sve više djece traži pomoć za liječenje zavisnosti od marihuane

Mijović je istakao da su zbog sve većeg problema zloupotreba droge kod mladih i djece pridružili se kampanji “Zajedno protiv droge”
137 pregleda 3 komentar(a)
Saša Mijović, Foto: Luka Zeković
Saša Mijović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 26.06.2015. 18:18h

Direktor Nevladine organizacije “4life” Saša Mijović upozorio je da je u Crnoj Gori zabilježeno sve više slučajeva djece uzrasta od 15 do 20 godina, koji traže pomoć za liječenje zavisnosti od marihuane, ekstazija, spida i ostalih sintetičkih droga.

Doktor Ljubinko Kaluđerović iz JU “Kakaricka Gora” kazao je da je problem narkomanije sve rasprostranjeniji u Crnoj Gori i da treba raditi na suzbijanju i prevenciji ove pojave kod mladih ljudi.

Sportskim danom obilježen je 26. jun - Međunarodni dan borbe protiv zlopupotrebe droga.

Mijović je istakao da su zbog sve većeg problema zloupotreba droge kod mladih i djece pridružili se kampanji “Zajedno protiv droge”.

Kampanju povodom 26. juna organizovala je Javna ustanova za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci na Kakarickoj gori sa partnerima Upravom policije - IPA, Ministarstvom prosvjete i NVO “4Life”.

U okviru kampanje održan je i sportski dan u SC “Dadex” u Maslinama.

Održan je turnir dječijih škola malog fudbala, utakmica ženske reprezentacije u fudbalu i revijalna timova “Javne ličnosti” i “Zajedno protiv droge”.

Bonus video: