Kuću izgubio zbog sudskih troškova

“Živim od penzije i izdržavam troje unučadi, od kojih najmlađe ima zdravstvenih problema i treba da se operiše”
94 pregleda 13 komentar(a)
Radislav Pavićević, Foto: Vesko Belojević
Radislav Pavićević, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 25.06.2015. 19:33h

Radislav Pavićević i njegova porodica, odlukom javnog izvršitelja, za tri dana moraju da isele iz kuće, zbog sudskih troškova višedecenijskog spora oko porodične kuće.

On je “Vijestima” kazao da je imanje u Tološima kupio prije 40 godina i sa suprugom na tom mjestu sagradio kuću , koja je sada prodata na licitaciji, jer nije imao da plati troškove spora.

“Živim od penzije i izdržavam troje unučadi, od kojih najmlađe ima zdravstvenih problema i treba da se operiše u Beogradu. Nemam odakle da platim, zbog spora koji je vodila moja pokojna majka”, kazao je Pavićević.

Tvrdi da je sudski proces oko vlasništva nad porodičnom kućom u Danilovgradu vodila njegova majka, a nakon njene smrti je nastavilo 11 njenih nasljednika. Iako je pored Pavićevića, dvadesetogodišnji sudski proces izgubilo i deset njegovih bliskih rođaka, troškove od 8.805 eura mora platiti sam.

Prema zakonu, pravo tužioca, u ovom slučaju Olge Burić, je da odabere koga će od “solidarnih dužnika” odabrati da plati troškove suda, što je zadesilo Pavićevića.

“Mislio sam da ćemo sudske troškove podijeliti svi, ali su stigli samo na moje ime. Braća neće ni da čuju za pomoć u plaćanju, iako smo zajedno učestvovali u sporu. Znam samo da sam raznim žalbama pokušao da izdejstvujem smanjenje troškova, ali nijesam uspio”, kazao je Pavićević.

On je podnio žalbu na odluku izvršitelja, ali u rješenju piše da to ne odlaže izvršenje. Burić je na licitaciji kupila njegovu kuću za dug za troškove suda i javnog izvršitelja, odnosno oko devet hiljada eura.

“Nepokretnost izvršnog dužnika, u Ulici srednjoškolskoj 4, dodjeljuju se izvršnom povjeriocu Olgi Burić, iz Danilovgrada, selo Zagreda, kao jedinom i najpovoljnijem ponuđaču na iznos njegovog potraživanja glavnog duga od 8.550 eura sa zakonskom zateznom... , na ime troškova postupka od 255 eura, te troškova postupka izvršenja... ”, navodi se u rješenju o izvršenju. Šezdesetogodišnji Pavićević tvrdi da nema gdje i da će sa ženom i unučadima najvjerovatnije na ulicu.

Bonus video: