Na Trstenu bez dozvole postavili tri šanka

Izgradnja tri šanka, te popločavanje pjeskovite plaže, bez ikakvog odobrenja su izvodile nepoznate osobe
140 pregleda 12 komentar(a)
Trsteno, šankovi, Foto: Čitalac "Vijesti"
Trsteno, šankovi, Foto: Čitalac "Vijesti"
Ažurirano: 24.06.2015. 19:51h

Iako je sezona uveliko počela, građevinski radovi su se do prekjuče nesmetano izvodili na jednoj od najljepših crnogorskih plaža Trsteno.

Izgradnja čak tri šanka, te popločavanje pjeskovite plaže, bez ikakvog odobrenja su izvodile nepoznate osobe.

Zakupac pomenutog kupališta je podgorička kompnija „Vilma i Beti“, koja je u maju zaključila i aneks ugovora o zakupu za ovu godinu. Cijena godišnjeg zakupa je 70 hiljada eura.

Kontrolori Javnog preduzeća Morsko dobro, prekjuče su bili na licu mjesta, nakon čega je cjeli slučaj prijavljen Upravi za inspekcijske poslove.

“Na kupalištu 21A Trsteno kontrolom zone morskog dobra konstatovani su radovi bez odobrenja. Naime, konstatovano je postavljanje drvene podne konstrukcije duž plaže, dimenzija 130 metara kvadratnih, kao i tri šanka u zaleđu kupališta. Tri šanka su metalnog profila, dimenzija 7x4 metara i dva šanka dimenzija 2x2 metra.

Sa pomenutim radovima i rezultatima kontrole Službe Morskog dobra upoznate su Uprava policije Kotor i Inspekcija zaštite prostora, koja je i započela svoj postupak kontrole", navedeno je u pismenom saopštenju Morskog dobra dostvaljnom „Vijestima“.

Ovo nije usamljen slučaj nelegalne gradnje u zoni Morskog dobra, a na desetine prijave Javno prduzeće podnijelo je Upravi za inspekcijske poslove zbog postvaljanja i izgradnje objekata, što nije predviđeno planom za ovu godinu.

Javno preduzeće Morsko dobro prije nekoliko dana prijavilo je Upravi za inspekcijske poslove da je neko nelegalno postavio ležaljke i ostali mobilijar na plažu Mogren I, a da nije potpisan ugovor o zakupu.

Prethodne dvije godine Mogren I je pod zakupom držala budvanska firma „Club 54“, godišnji zakup je bio 93.000 eura, ali oni nijesu produžili ugovor sa Javnim preduzećem Morsko dobro.

Bonus video: