Critical Mass u čast Republike Zabjelo

"U ovom naselju pedalalo se i onda kad biciklo nije bilo "in", a možemo zamisliti kako će tek biti kad na teritoriji Republike bude izgrađena jedna od prvih biciklističkih staza u Podgorici"
84 pregleda 1 komentar(a)
Critical Mass, Foto: Biciklo.me
Critical Mass, Foto: Biciklo.me
Ažurirano: 24.06.2015. 11:14h

NVO Biciklo.me 26. juna u 19 časova na Trgu Republike organizuje 22. podgorički Critical Mass sa drugačijom trasom.

Biciklistička kolona će se kretati ulicama Slobode i Kralja Nikole, bulevarom Crnogorskih serdara, preko mosta Union, bulevarom Revolucije, kružnim tokom kod Rimskog trga, ulicom dr Ljubomira Rašovića, preko Kriviog mosta, ulicama Ilije Plamenca i 27. marta, zatim ulicama 4. jula, Bratstva i Jedinstva i Marka Miljanova, bulevarom Ivana Crnojevića do ulice Slobode i Trga Republike.

"Ovaj Critical Mass posvećujemo podgoričkom naselju Zabjelo koje se odavno izborilo za privilegovani status republike. Mi ovom vožnjom želimo da podstaknemo na dodavanje republici atributa biciklistička. U ovom naselju pedalalo se i onda kad biciklo nije bilo "in", a možemo zamisliti kako će tek biti kad na teritoriji Republike bude izgrađena jedna od prvih biciklističkih staza u Podgorici", navodi se u saopštenju NVO Biciklo.me.

Paralelno sa vožnjom, na Trgu Republike će od 17 sati biti priređena manifestacija "Osjeti ljeto" koju organizuje NVO FER. Cilj manifestacije je turistička promocija Glavnog grada, kao i promocija ponude privrednika iz cijele Crne Gore, sa akcentom na usluge ili proizvode koji su posebno u fokusu tokom ljeta.

"Na manifestaciji "Osjeti ljeto" ćemo imati svoje predstavnike. Ovdje će svi zainteresovani, bilo da voze bicikl ili ne, imati priliku da se informišu o našim aktivnostima i na željeni način doprinesu razvoju Biciklo.me i biciklizma u Crnoj Gori", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: