Na Čepurcima će biti izgrađeno 320 novih grobnih mjesta

"Biće napravljena i sva prateća infrastruktura - staze, vodovodna i elektro mreža, ozelenjeno, kao što je i previđeno projektom o proširenju. Procijenjena vrijednost radova je 260.000 eura, a poslove ćemo mi finansirati”
13 komentar(a)
groblje, Čepurci, Foto: Luka Zeković
groblje, Čepurci, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 20.06.2015. 19:59h

Gradsko groblje na Čepurcima biće prošireno za 3.000 kvadrata, a biće izgrađeno 320 novih grobnih mjesta.

"Biće napravljena i sva prateća infrastruktura - staze, vodovodna i elektro mreža, ozelenjeno, kao što je i previđeno projektom o proširenju. Procijenjena vrijednost radova je 260.000 eura, a poslove ćemo mi finansirati”, kazao je direktor preduzeća “ Pogrebne usluge” Slobodan Stanović.

Radnici Agencije za izgradnju i razvoj uklanjaju postojeće elektrokablove sa groblja, što se finansira iz budžeta Glavnog grada.

"Kad se uklone elektro kablovi očekujemo i završetak tenderske procedure za izbor najpovoljnijeg ponuđača za izgradnju grobnica i početak izgradnje”, kazao je Stanović.

Posao za izgradnju ograde na groblju oko parcele na kojoj se planira proširenje, kazao je Stanović, pripao je preduzeću „Ing invest“ iz Danilovgrada.

"Izgradnju ćemo finansirati, kako bi se zatvorio ulazak u groblje od proširenja i parcela pripojila postojećoj površini groblja“, naveo je Stanović.

Istakao je da je na Čepurcima postavljen generatorski agregat, snage 50 kilovata, radi rezervnog napajanja kapela i poslovnih prostorija, što je "Pogrebne usluge" koštalo 15.303 eura.

Stanović je saopštio da je u toku i procedura za nabavku dva vozila, kako bi poboljšali postojeći vozni park preduzeća.

Bonus video: