Velika deponija na Kakarickoj gori: Pored puta tone otpada

Mještani tvrde da je veliki problem tog naselja što imaju malo kontejnera za odlaganje otpada, pa građani izručuju sav otpad na praznim livadama
62 pregleda 1 komentar(a)
Deponija, Kakaricka gora, Foto: Vesko Belojević
Deponija, Kakaricka gora, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 19.06.2015. 06:13h

Velika deponija smeća i građevinskog šuta nalazi se na Kakarickoj gori, na par stotina metara iznad istoimene Javne ustanove za rehabilitaciju korisnika psihoaktivnih supstanci.

Deponija se nalazi pored puta, koji pored ustanove vodi ka naselju i prostire se na oko dva kilometra u dužini.

Vozači mogu primijetiti velike količine kamena, građevinskog materijala, plastične flaše i limenke, pune kese smeća i drveni otpad.

Mještani tvrde da je veliki problem tog naselja što imaju malo kontejnera za odlaganje otpada, pa građani izručuju sav otpad na praznim livadama.

Ističu da to ne rade samo samo mještani Kakaricke gore, već da tu odlažu otpad i žitelji Kuča, Zlatice, Doljana i Maslina.

Boris Marović tvrdi da se smeće najčešće odlaže po noći, ali i da sreće ljude kako kombijima istovaraju smeće i po danu.

“Znam da su se mještani zbog deponije žalili nekoliko puta Glavnom gradu i preduzeću 'Čistoća', a nijesam siguran da li im je ikada odgovoreno”, kazao je Marović.

Mještanin, koji se požalio “Vijestima” na otpad, kazao je “Vijestima”, da su nadležni nekoliko puta uklanjali smeće.

“Građani imaju ružne navike, ima ljudi koji drže stoku, što može biti opasno zbog zaraze”, kazao je mještanin.

Bonus video: